2012-08-10-3cb2ee78945e7f6421c3fe8131fe5f8228a58523 Foto: AV-OG-TIL, Null promille, masse godt humør og ingen som var flaue da Kystvakten og Nord-Trøndelag politidistrikt kontrollerte alle som skulle til eller fra Båttreffet i Kjerknesvågen

Flaut med for høy båtpromille!

3 av 4 nordmenn rødmer ved tanken på å bli tatt med for høy promille i båt.

Dette viser ferske tall fra Ipsos MMI. Undersøkelsen som har blitt gjort for alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL viser også at 77% synes at det å gå på grunn med båten også er fryktelig flaut.

- At så mange synes det er flaut å bli tatt med promille er bra. Med promille øker også sjansen for flere pinlige øyeblikk. Det burde være like utenkelig å føre båt med promille, som å fyllekjøre med bil. Risikoen for å skape farlige situasjoner for seg selv og andre er i begge tilfellene uakseptabel høy, sier daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen, på nettsiden deres.

Dette synes flest at er pinlig på sjøen:

1. Gå på grunn/grunnstøte med båten - 77 %
2. Kjøre på/dulte bort i andre båter når du går inn eller ut av havner - 76%
3. Bli stoppet i promillekontroll med for høy promille - 75 %
4. Falle over bord - 57 %

AV-OG-TIL og gode samarbeidspartnere jobber kontinuerlig for å sette fokus på fyllekjøring av båt. Kampanjen Klar for sjøen oppfordrer båtfolket til å holde seg edru ved roret. Gjennom hele sommeren vil kampanjen være å treffe på festivaler, seilaser, sjøvettdager, båttreff, og en rekke andre arrangementer langs hele norskekysten. Her får båtfolk en påminnelse om at å være klar for sjøen er å være klar i hodet.

Se filmen fra kampanjen deres på YouTube: http://youtu.be/MvWU1RfuPis