“Kaien” i Førde, Sveio, en ny perle for båtfolket!

Det er med begeistring vi oppdager kafén og den oppjusterte gjestehavnen.

Kafeen har et nydelig interiør som oser av sommer, men samtidig lun med peiskos. Menyen denne søndagen er, steinbit eller svinesteik og til dessert byr de på Kaiens Brownies med is.

Sommersesongen er på hell, men de satser på å ha åpent hver søndag og torsdag. Søndag kan du få søndagsmiddag og torsdag, komle, eller raspeball som vi kaller det.

Når vi er på besøk er det veldig travelt, mange gjester som velger å ta søndagsmiddagen sin her.  Du kan sitte inne eller ute på terrassen.  Kafeen har alle rettigheter og i sesongen har de A la carte fra kl 12-21 og bar til kl. 01:00. De legger stor vekt på kortreist mat og det meste av ingrediensene de bruker er lokalt eller regionalt produsert.

Kaien består idag av helt nye, moderne kaiområder og de har som mål om, på sikt, å bli en av vestlandets beste gjestehavner.

Kaiområdet i Førde består av over 80 meter dypvannskai og i tillegg stor småbåthavn. Kaianlegget er utstyrt med betong-flytebrygger og døgnåpent pumpeanlegg med avgiftsfri diesel og bensin (kortbetaling). Kaiområdet har flere uttak for vann og strøm og det er under planlegging fasiliteter med mulighet for dusj og klesvask.

Kaien ble i 2011 overtatt av Herborg og Trond Stava (Stava Gruppen) og Franc Muñoz (Muñoz Holding) som idag eies gjennom selskapet FMTS Eiendom AS. Les mer om Kaien her.

Jeg gleder meg allerede til neste sommer!

Se fasiliteter om havnen på Båtsans havner