PERIFERIFESTIVALEN 2012!

I havgapet sørvest på Sotra ligg Glesvær, det perifere sentrum for Periferifestivalen. Her møtes havsus og populærmusikk.

Båtfolk, bygdefolk og byfolk vet å kjenne sin besøkelsestid når Periferien inviterer til festival. Kreativ i henhold til utstillinger, ord og uttrykk, samt meny. Musikktmenyen resulterte i utsolgt festival, fire dager før festivalstart. Totalt ble det lagt ut 5000 billetter - 2500 hver dag.

Fredag var Lars Vaular, John Olav Nilsen & Gjengen og Kazers Orchestra på den store scenen. I nøstet til Bakke, holdt Odd Nordstoga intimkonsert. Lørdag på store scenen var Marit Larsen, Magnet, Sivert Høyem og DumDum Boys.

Rammen rundt festivalen med nøstmiljø, maritimt dekorert og egen festivaldikter Frode Grytten, som introduserer artistene poetisk, skaper stemning. Når værgudene også var i Periferien, ble det en flott opplevelse.

Et morsomt innslag på Glesvær Kafé, var utstillingen av broderte ukvemsord fra bymann og stril. De har i måneder brodert ut sin aggressivitet, i korssting og stilkesting. Det kalles Geriljabroderi, les mer om Geriljabroderi her.

Publikum kunne nyte fra matmenyen en DumDumBurger, Kaizerkaker eller Gryttensuppe. Sistnevnte en Fiskesuppe med ingrediensar frå Periferien.

I november avgjøres videre skjebne for festivalen som driver 100% på frivillig basis. Så her gjelder det å følge med PERIFERIFESTIVALEN 2013, i kystidyllen på Glesvær.