2012-09-05-7113358d160f28d9e9c2781c69e480d4222bd579 Bilde Tangedal, Valkyrien

Båtadvokat Tangedal har "blogget" litt om markedet!

Båtadvokatens bablerier om båtjuss og båtliv spør. Båtmarkedet -- hvor går det?

Her et lite utdrag fra bloginnlegget:

Det ryktes (og fryktes) at det er "stopp" i kjøpelysten blant båtfolket og at det er av flere grunner, frustrasjon over et par dårlige somre kan hende like viktige som de rent finansielle. Hvor skal det ende?

Følg opp:

Båtprodusenter man tiltrodde evig liv har gått under -- f eks Nimbus -- mens de som flere ganger har vist evne til å reise seg fra ruin satser friskere enn på lenge -- Viksund sjøsatte nettopp sin nye 39-foter. Om det finnes et marked for den, gjenstår  å se.

Spørsmålet er: Vil det være mulig å få solgt båter fremover? Båtfolket har diskutert dette i ca. 900 innlegg over ett og et halvt år på baatplassen.no og dessuten i litt mindre men mer målrettet skala nå i sommer. Senest 25.07.2012 publiserte Norboat sine bekymringer i flere aviser (Haugesunds avis, Dagbladet, Aftenbladet og Aftenposten -- og sikkert flere landet rundt).

Som en generell kommentar før vi går i dybden på temaet: Det kan spørres om yrkessalgs-siden leverer båter som er egnet til et båtliv i annet enn solskinn og finvær. Det er ikke til å komme unna at mye av det som er solgt nytt de siste årene har vært innrettet mot smal bruk så langt været angår. Det er godt mulig at dette fremelsker et like smalt båtliv for en stor kjøpergruppe og at det dermed forårsaker en salgsflom i bruktmarkedet når godværet uteblir. For Norboat kan det hende at det er forstandig å fokusere på at det finnes et godt båtliv også når det regner og blåser.

Les resten av bloginnlegget her.

Kommenter gjerne på våre faceboksider om dere har meninger om dette