Norge et viktig marked!

Jeanneau gav verdenspremieren av deres Sun Odyssey 41 DS, til ”lille Norge” og Båter i Sjøen. Takket være Heitmann Marin.

Heitmann marin har 32 års erfaring i seilbåt bransjen og har innarbeidet det Franske merket Jeanneau meget godt. Ja, faktisk så godt at han er Jeanneau’s bestselgende forhandler/importør, de siste årene på verdensbasis. Alle som fulgte NRK programmet ”Jobben er livet” fulgte datteren Oda Lotte Heitmann, som skal overta suksess bedriften. Ingen liten oppgave og spesielt ikke i disse tider, men pr. i dag er Heitman en av få som fortsatt tjener penger.

Nå har det seg faktisk slik at hun er gravid, forteller sjefen selv, Heitmann. Dermed ble det ikke mye mer fritid på han. Uten at det ser ut som han er spesielt lei seg for det. Seilbåt, kunder og det maritime miljø, er helt klart en lidenskap, som vanskelig lar seg skjule.

Heitmann forteller gjerne om verdensnyheten. Skroget er kjent (409 modellen) og er signert Philippe Briand, overbygget har fått et flott design. Nordmenn elsker god design, forteller han, litt klassisk og godt kjent. Forgjengeren er solgt i over 30 eksemplarer i Norge.

Båten kommer med rullestorseil som standard, stor cockpit, doble ratt og med tyskerskjøte ledet bak i cockpit for enkel håndtering av storseilskjøte fra styringsposisjon

Sun Odyssey 41 DS er også en litt oppgradert luksus utgave, med en enorm akterlugar. Stor fin salong med mange flotte detaljer. Senkbart bord i salongen som gir ekstra gjeste/kose plass. Godt gjennomtenkt pantry, med en praktisk vask løsning. Her er det to av mye. Doble ratt, to kabiner, to bad, to kjøl m.m. I tillegg kan kundene velge mellom en rekke farger og materialer under dekk.

Når jeg spør om hvilken motor, ler han lett overbærende, ja, du er en motorbåt dame. Men jeg må innrømme at dette er helt klart en seilbåt som kanskje får en ”motorbåt” dame til å konvertere.