2012-09-11-f27e4836c48405f2bb6883131329ffc4e48dec9e Nye Ryds F528 Sport vant messepris i Oslo i vår.

Nye eiere i Ryds!

3 tidligere ansatte, Jonas Lundegård, Håkan Rillner og Jörgen Pålsson, skal sammen med Tom Kühne og Christer Johansson, eie og drive Ryds båter videre.

Oppkjøpet ble mulig på grunn av et positivt samarbeid mellom kommunen Tingsryds, den lokale Sparebanken Eken og ALMI, samarbeidspartneren i Kronobergs län.
Tom Kühne blir Administrerende direktør for Ryds Båter og de kommer til å drive videre i samme lokaler og fortsette å lage Ryds båter.

Nå starter arbeidet med og gjenopprette en virksomhet som har vært satt i konkurs. Forhandlere og leverandører skal kontaktes innen kort tid. Vi regner med å være i gang i fjerde kvartal 2012.

Det føles utrolig godt å kunne forsette å produsere Ryds. Vi produserer i et tøft marked der utholdenhet og langsiktighet er viktig. Vi har laget en forretningsplan basert på dette. Jeg vet, at med vår lange båtbyggertradisjon, har vi en unik mulighet til å være en viktig aktør i Norden. Vi ser virkelig frem mot å komme i gang med å arbeide med våre kunder og leverandører” sier Tom Kühne.
 

Ryds lå inn under Nimbus konsernet som tidliger i år ble rammet av konkurs.