2012-09-12-f85a8ee80d6078a1ffa8bdcdd4b67e9349eb04d5 Leder for sjøoperative tjenester i Telemark Terje Sandik til venstre i bilde og produktansvarlig for CustomLine hos Askeladden, Tore Svendal er fornøyde.

Vi er stolt og veldig fornøyd, sier Tore Svendal hos Askeladden!

Telemark politidistrikt får i disse dager overlevert en spesialutstyrt Askeladden Commuter 10 RIB.

Båten er ”Custom made” og bygget av Askeladden Boats AS.

De siste ukene har båten blitt spesialutstyrt for politiet og testet i området ved Askvik i Os. Politibåten har blitt dekorert med den nye uniformeringen og er den første av sitt slag i Norge. Commuter 10 RIB har to Suzuki utenbordsmotorer på 300 HK hver og er god for en toppfart opp mot 50 knop.

Båten har ellers fått på plass to kartplottere, en for båtfører og en for sidemannen. Båten er også utstyrt med blålys, sirener og annet nødvendig utstyr for politiet.

- Vi er stolt og veldig fornøyd med å ha fått oppdraget med å levere den nye politibåten til Telemark politidistrikt, sier produktansvarlig for CustomLine hos Askeladden, Tore Svendal.  Askeladden

CustomLine programmet består av 4 ulike båtmodeller som individuelt kan tilpasses og bygges etter den enkelte kundes ønske og behov. Båten skal brukes i sjøområdene rundt Kragerø i Telemark politidistrikt.

- Denne båten vil gi oss en meget solid arbeidsplattform, sier leder for sjøoperative tjenester i Telemark politidistrikt, Terje Sandik.

Tekniske data:
Designkategori  B
Lengde/bredde  10,0m / 3,16m
Dyptgående    0,80m
Vekt    4500 kg
Antall kammer i tube 7
Tubediameter   0,58m
Tubemateriale   Hypalon
Drivstofftank   2 x 400L
Motor    2 x Suzuki DF 300