2012-10-01-a00d2a1e7710cdf5feb576e725f9b00f42c4b289 Lekker design og berøringsfunksjon fra Lowrance

HDS Gen2 Touch, spennende nyhet fra Lowrance!

Denne høsten er det Lowrance sin tur til å lansere navigasjonsskjermer med berøringsfunksjon, og det ligger mye arbeid og erfaring i den nye serien.

Førsteinntrykket skuffer ikke, og gir en god indikasjon på at Lowrance får like stor suksess med denne som med eksisterende HDS-serie.

HDS Gen2 Touch er designet i breddeformat i størrelsene 7, 9, og 12 tommer. Sammen med den eksisterende HDS-serie uten berøring vil Lowrance nå kunne tilby et multifunksjonsprodukt i alle størrelser; 5, 7, 8, 9, 10 og 12 tommer.

I følge Forhandler Pronav er alt forbedret og nytt i Gen2 Touch. Designet er smalt og stilig slik det passer seg for en berøringsskjerm – kun et minimum av betjeningsknapper på høyre siden og kartskuff på venstre side. Displayet kommer i breddeformat, med 1100 til 1400 nits lysstyrke, med best i klassen «display vs. plast» forhold. Vanntetthetsgraden er IPX7. 3 størrelser, 7 – 9 – 12 – tommer, og 6 nye modeller.

StructureScan er innebygd i alle 3 kombimodellene.
HDS-7/9/12 Gen2 Touch har innebygd både Kartplotter - GPS - Bredbåndsekkolodd – og StructureScan. Og man kan selvsagt utvide med flere utstyrsmoduler som Bredbåndsradar, Digital radar, SonicHub musikk og radioanlegg, AIS mm. 9 og 12-tommerne er toppet med video inngang og en ekstra Ethernet port for enklere utbygging av nettverk.

Berøring
Enkelt men ikke forenklet. Her får man både i pose og sekk. Alle viktige funksjoner er gjort så enkelt som mulig, samtidig som de har valgt og beholde viktige knapper for zooming i kartet, samt knapper for å sette ut WPT merke og andre viktige funksjoner. Dermed kan plotteren betjenes enkelt også i dårlig vær. 

NMEA2000 
Modulene tilkobles enkelt via Ethernet, mens resten av tilleggsutstyret tilkobles NMEA2000. Lowrance og Simrad leverer nå komplette produktpakker hvor givere og annet har NMEA2000 format, slik som kompass, VHF, AIS, musikk/radioanlegg og motorvisning. Dermed blir det både enkelt og kostnadseffektivt å koble opp en komplett navigasjonspakke.

Skal du skifte ut din gamle HDS, så gjøres det ekstremt enkelt. Dersom du har en innfelt HDS Gen1 eller Gen2 enhet så kan du ved hjelp av adapterplater bytte til en ny Touch modell – fra en HDS-7 til en HDS-7 Touch eller fra en HDS-8 til en HDS-9 Touch mm. 

Sist, men ikke minst, vil prisene være rimelige og konkurransedyktige, melder Pronav.
Priseksempel; HDS-7M Gen2 Touch kartplotter/GPS – veil. Kr. 11.875 inkl. mva.