Flytende ”nøst” øker i popularitet!

En av gründerne av Marinovate demonstrerte deres flytende båtgarasje på båtmessen i helgen. Litt av ideen fikk de fra et hoppeslott.

Alf Egil Stensen, medeier og styremedlem i Marinovate, forteller om ideen bak det flytende nøstet til Båtsans. Vi ønsket mulighet til å ta vare på båtene som ligger ute om vinteren. Slippe alt vedlikeholdet flere ganger om året, samt hindre groing og unødvendig slitasje. Vi tenkte på flere løsninger med presenning osv. Men en dag da vi var på lekeplassen med barna og de lekte i hoppeslottet, kom løsningene (Les mer om teknologien her). Vi tenkte at dette må kunne overføres og vi forsket litt på det. Nå har vi patentert teknologi som gjør at båten flyter trygt og beskyttet inne i en tett pose, sier Stensen.

Vi blir med inn i posen, den faller litt sammen, men får raskt fin høyde over båten. Du kan helt fint stå oppreist på dekk. At det regner kraftig utenfor er ikke noe vi merker innvendig, her er helt tørt. En eventuell kondens ved varme kulde endring er ikke et problem. Duken har et spesielt belegg som gjør at dråpen renner ned langs duken og drypper ikke ned på båten.

Båtgarasjen kommer i to størrelser og passer for båter i størrelsen 20 til 35 fot, andre størrelser på forespørsel. Garasjen monteres mens båten ligger på båtplassen og pølsen langs vannkanten fylles og holder garasjen på plass.
 
En annen smart patent er appen de har utviklet for ”snømåking”. Snør det mye og du sitter hjemme og bekymrer deg litt for at tyngden vil legge garasjen flat. Gir du melding om at sjøvann pølsen skal starte. Da dusjes saltvann over og snøen smelter og renner av.

Flere og flere båteiere ser nytten av produktet og for en overkommelig pris, ca 50 000, har du en spesialdesignet båtgarasje for Norske værforhold.