BOH’s nye stolthet!

Bergen og Omland Havnevesen har gått til anskaffelse av en ny Viknes 1080. Båten får en rekke oppgaver fra Fensfjorden i nord til Korsfjorden i sør.

Båtsans har snakket med kaptein Lasse Dale, han er blant de første som gjør seg kjent med båten. Bruksområdene er mange og alle de 11 medlemskommunene i BOF kan disponere båten. Vi skal trafikkere i våre farvann, yte service samt utføre påkrevde oppgaver, forteller Dale.

Viknes har måtte tilføre en del ekstrautstyr på båten, blant annet er hekken forsterket. Dette for at vi skal kunne rykke ut ved oljelekkasje, sier Dale. Vi har en oljelense som dekker 300 meter, som vi kan trekke etter båten i 25 knop. Båten har også varmesøkende kamera og dette gjør at vi kan være med i redningsaksjoner.

Vi skal også ta oss utav ISPS sikkerheten fra sjøsiden, samt sørge for sikkerheten i henhold til arrangementer. Spesielt er dette nødvendig når det er konserter blant annet på Koengen. Da fylles indre havn med fritidsbåter og Brannvesenet stiller krav til avstand mellom båtene. Her vil vi også se til at dette overholdes. Videre skal vi rydde flytende gjenstander i sjøen, befare nye kaianlegg, samt uleie for andre oppgaver, som f.eks oppdrettsnæring.

Så langt er Dale veldig fornøyd med båten, den er komfortabel og veldig manøvrerbar til vårt bruk. I utgangspunktet blir de to team på to personer som kommer til å bytte på oppgavene. Men alle som er båtkyndig i BOF skal kunne bruke båten.

Dale og hans team får helt klart mye å gjøre fremover og planene for å gjøre Bergen Havn til en av de beste er godt igang. Båtsans gratulerer BOH med nyervervelsen.