2012-10-16-1ee1a880b31ac0fbeec6831b4ec0eb81d287b493 Kilde Volvo Penta: Volvo Penta D6-400 with DPH Duoprop drive

Volvo Penta tilfredsstiller økte miljøkrav med nye D4 og D6!

Verdens strengeste miljøkrav for utslippsnivåer fra dieselmotorer for maritim bruk, stiller økte krav til motorprodusenter.

Volvo Penta følger opp og har med sin verdensledende motorserie D4/D6 oppfylt verdens strengeste miljøkrav, for marine dieselmotorer, EPA’s Tier III (3). Oppgraderingen har resultert i en motorserie med mindre miljøpåvirkning - uten noen gang å gå på akkord Volvo Penta’s kjøreegenskaper.

Helt siden introduksjon på markedet i 2003, har D4/D6 motorene gjennomgått et bredt spekter av oppgraderinger, oppdateringer og forbedringer, fra IPS integrasjon til Joystick med hekkaggregat. D4/D6 er nå utviklet og oppdatert enda lenger og tilpasset med god margin de nye EPA utslippskravene.

D4/D6 serien, har blitt utstyrt med ny stempel design og ny motorkontrollprogramvare, for å få en optimalisert forbrenning. Motorene er også utstyrt med en temperaturføler med alarmfunksjon, for tap av kjølevann (ABYC sensor).

Hele produktspekteret er fullt integrert med Volvo Pentas elektroniske plattform (EVC). Videre er en ny topp, som følger av de omfattende design prinsipper i Volvo Penta produkter, lagt til. Oppsummering er at den nye D4/D6 serien er en mer moderne motor som reduserer miljøpåvirkning og er kompatibel med de tøffe Tier III krav – uten, noen gang å svekke kjøregleden.