Jaguar med ”The Concept Speedboat”!

Den Britiske luksusbilprodusenten Jaguar, lanserte i dag sin først båt. Visjonen er å vise hvordan deres designfilosofi kan brukes til et alternativt produkt.

Jaguar Cars har i dag avduket en spennende og unik konseptbåt, båten er tilpasset deres nye stasjonsvogn Jaguar XF. Jaguar direktøren for design, Ian Callum forklarte i forkant av lansering at: ”Vi ser at våre eksisterende og fremtidige kunder lever en aktiv livsstil og at de gjerne trekker med seg en båthenger”. Konsept Speedbåten ser kraftfull ut og følger på mange måter samme linjer som en tradisjonell speedbåt, men med de slanke og raske egenskapene som du forventer fra en Jaguar bil.

Jaguar konsulterte med Yacht design spesialister om et skreddersydd design. Ivan Erdevicki Naval Architecture & Yacht Design Inc og Seventy Seven Design har hatt oppdraget.
Konsept båten på 17,5 fot har glassfiberskrog og på dekk naturlig teak. Dekket er delt av en karbonfiber finne, inspirert av Jaguar D-type. Båten har samme karakter som i en sports Jaguar, med røde seter og 2x1 sitteplasser.

Ian Callum la til: "Jeg håper vår design inspirerer folk til å tenke på våre produkter i en mye bredere forstand, spesielt med livsstil og glede. Jeg har alltid hatt en lidenskap for å skape et slikt objekt, og det var passende nå med at vi lanserte stasjonsvognen. De to sitter sammen perfekt. "

Stasjonsvognen kommer i salg i Storbritannia og hele Europa i november, mens speedbåten har konsernet ingen planer om å lage flere av. Den er kun ment som å understøtte Jaguar XF’s lanseringen.