2012-11-09-915dc7bed7a93c32baaa0e54d1b37b7e3c44f399 Simrad Yachting demonstrerer hvordan man kan bruke GoFree i sin Youtube video

Full kontroll med GoFree fra Simrad Yachting!

Ved hjelp av den kraftige « GoFree ControllerAppen» får kundene tilgang til å kontrollere og styre Simrad NSS funksjonene uten forsinkelse, uansett hvor du befinner deg ombord i båten.

Kombinert med en brukervennlig trådløs programvare vil GoFree Wireless løsningen inneholde en Simrad WIFI‐1™ trådløs modul, programvare til kartplotteren samt Applikasjon. GoFree oppretter enkelt en trådløs forbindelse mellom Simrad NSS Multifunksjonskjerm (MFD) til nettbrett og smarttelefoner. GoFree Wireless tilbyr båteiere en spennende ny standard for navigasjonsstyring.

GoFree løsningen er designet for bruk sammen med blant andre Apple iPad™. Applikasjonen sørger   for en reproduksjon eller speiling av NSS skjermen, og gir brukeren tilgang til zooming, kart forflytning, radarkontroll, StructureScan og ekkoloddbetjening, i tillegg til full kontroll av SonicHub™ musikkmodulen.

Systemet åpner for at flere brukere kan få tilgang uansett hvor man befinner seg ombord, og GoFree
programvaren gir en sømløs tilkobling mot flere enheter. Du kan selv bestemme hvilken enhet som
skal benyttes. For utvidet sikkerhet, kan tilgangen til WIFI‐1modulen utvides med et nettverkspassord via Simrad NSS menyen, slik at forskjellige nivåer av tilgang og tillatelser blir laget
for hver tilkoblet enhet.

 Med GoFree setter Navico nok en ny standard. De er først innenfor den maritime industrien, som med et åpent utviklermiljø, og NSS sin åpne protokoll, sørger for at en rekke av tredjeparts PC og Mac programvareleverandører for navigasjon og iOS Apper, som iNavX™, iRegatta og Rosepoint Coastal Explorer, kan utvikle sine egne Applikasjoner.

 Simrads tilnærming er lik den som teknologifirma tilsvarende Apple benytter i dag og som har kommet brukerne til gode. Utvalget av «Apper» har vært helt enorm, med funksjoner og uendelige muligheter.

Se video«App» for gratis nedlastning vil gi kundene det verktøyet de trenger for å vise og kontrollere NSS funksjonene fra sin egen trådløse enhet, og med den innovative åpne protokoll‐løsningen for unik tredjepart navigasjonsløsning vil GoFree Toolkit™ gjøre det mulig for utviklerne å bygge « Apper» som også drar nytte av Simrad nettverksprotokoll. Dette vil gi båteiere fordelen av en rask utvikling av nye «Apper», spesialtilpasset og laget spesielt for Simrad NSS.”

Simrad WIFI‐1 ruteren kobles til Simrad NSS via Ethernet og benytter en trådløs protokoll. Enheten er vanntett og vil koste ca. kr. 2.300. GoFree leseren og kontroll applikasjonen kan lastes ned gratis fra Apple’s nettbutikk.

Både WIFI‐1 og programvare blir leveringsklar i løpet av november 2012. 

I dag er det kun Simrad NSS serien som kan benytte GoFree løsningen, men også Lowrance HDS Gen2 og HDS Gen2 TOUCH plottere skal få samme mulighet i løpet av 2013, melder Pronav i en pressemelding.