Norges fineste båt!

Pappas hjemmesnekrede båt vant konkurransen ”Hvem har Norges fineste båt”, i regi av Redningsselskapet.

Konkurransen ble avsluttet 4.november og nå står en båt igjen som vinner. Det var datteren Marie Hatlevoll, som sendte inn forslaget men følgende begrunnelse:

- Etter en noe vill idé, fikk pappa det for seg at han skulle bygge båt. Han er utdanna ingeniør, og jobber til daglig foran en datamaskin. Nokså langt unna båtbyggerfagfeltet. Men som sagt så gjort. Garasjen ble omgjort til båtbyggeri, og etter åtte år, 7000 timer, masse svette, blod og tårer, kunne han i pinsa 2012 endelig sjøsette Gudrun 34. Hun er 34 fot, har tre stikklugarer, en aldelses nydelig mahogni innredning og er rett og slett ei skikkelig lekker dame. Marsjfarten er på rundt 30 knop, og i sommer har hun fartet helt fra Arendal og inn i Sognefjorden. Pappa har gjort alt sammen selv, men selvfølgelig med mye konsultering med folk som har greie på dette. Båten fungerer helt supert, og jeg er kjempeglad for å kunne bli med pappan min ut på sjøen i en så flott båt.

Vinneren av forslaget får en redningsvest fra NSSR og eier av båten får en drømmedag på en av redningsselskapet redningskøyter.

Båtsans var ombord i den nydelige mahognibåten, Gudrun, under trebåtfestivalen i Risør. Se artikkel og bilder her.