2012-11-19-05e835d567063fca26e757a45c4a6fc10f805d64 Svensk messegeneral, Thomas Sandberg, her fra båtmessen i 2012 og idebåten all aboard.

Nye ”Allt för sjön” begynner å ta form!

Svensk messegeneral, Thomas Sandberg, viser stor entusiasme over neste års store begivenhet for båt elskere i alle aldre.

Når de åpner dørene blir det den mest imponerende ustillingen de noen gang har arrangert. Den tidligere separate seilbåtmessen ”Scandinavian Boat Show” blir integrert i ”Allt för sjön”. Her blir 365 meter med båter, en finsk paviljong, temaet Plastic Fantastic og mer aktiviteter for barn enn noen gang før.

Føles det rart å begynne å tenke på våren i midten av november? En som alltid er minst én sesong foran i sporet er Thomas Sandberg. Han er Stockholmsmessens mest rutinerte prosjektleder og utstillingsgeneral for ”Alt for sjøen”. Akkurat nå er han og hans team opptatt med å planlegge det som skal bli vårens høydepunkt for minst 100 000 besøkende båtfolk.

-Det føles som at dette kommer til å bli et veldig, veldig bra messe. Den heter jo ”Allt för sjön” og denne utstillingen inneholder virkelig alt du kan tenke deg innenfor sjølivet. Alt fra inspirerende reisemål og tilbehør til nye båtmodeller. Blant annet har vi en SwedeStar 415 på vei inn, og det vil være Sverige premiere på Riva 27, en luksuriøs italiensk motorbåt. En rekke kjente seileprofiler kommer for å snakke om fremtidige satsinger i sammenheng med USAs Cup og Volvo Ocean Race. Vi satser også på en hel paviljong på 3.000 kvadratmeter med finske båter, som kommer til å være helt fantastisk. Det er virkelig morsomt å se at de finske produsentene satser så sterkt på det svenske markedet, sier Thomas Sandberg.

I løpet av den 10 dager lange messen kommer Villmarksmessen til å gå parallelt i 4 av dagene.
Villmarksmessen blir i B hall, mens ”Allt för sjön” kan bre seg ut i hele hall A, inkludert den nybygde delen. Dette betyr at Stockholmsmessen største hall, på en lenge av 365 meter, vil bli fylt opp med seilbåter og motorbåter, fra den ene siden til den andre. I den nybygde delen samles de større båtene under temaet Exclusive Yachts. En utrolig opplevelse for de besøkende og som løfter hele utstillingens layout. Du vil virkelig kjenne, med en gang du går inn på ”Allt för sjön”, at dette er Skandinavias største båtmesse.

Seilbåtbryggen blir større en vanlig og de gjør plass til en virkelig flott sjøkafe. C hall er også arenaen for den populære Classic Boat Show, som i 2013 utgaven har temaet "Plastic Fantastic".En stand du ikke må gå glipp av hvis du vokste opp i en plastbåt fra 60 - eller 70-tallet, forteller Thomas Sandberg.

- Det er noen fantastiske med gamle plastbåter som er restaurert av sanne entusiaster, og jeg kan love at denne delen av utstillingen vil vekke minner fra mange besøkende.

Tilslutt, er det sant at jordomseiler Sven Yrvind komme tilbake til ”Allt för sjön” i år?
Jajamen, Sven kommer hit og han har med seg sin siste konstruksjon: en tre meter lang båt, som han på fullt alvor tenker å seile jorden rundt med. Siden det er Sven så får vi vel tro på ham, han har jo rundet kloden noen ganger så han burde vite hva han prater om. Han har lovet og vise båten utan dekk, slik at all besøkende får sjansen til å komme nært samt studere hvordan båten et tenkt å fungere, sier Thomas Sandberg, i dagens pressemelding.

Allt för sjön er på Stockholmsmässan den 2-10 mars 2013. Åpningstider mandag - fredag kl 12.00 - 20.00, lørdag - søndag kl 10.00 - 18.00.