Buster Mini kommer tilbake!

Buster lanserer en bekymringsfri tjenestepakke for båteiere og to nye båtmodeller. Fiskars nye tjeneste heter Buster Plus, samtidig kommer Buster Mini og den nye varianten av midthyttebåt, Busters Cabin.

Nå kan kjøperen av en Buster-båt samtidig kjøpe en pakke som inneholder mange av de viktigste tjenestene som en båteier trenger. Fiskars lanserer tjenesten Buster Plus og i grunnpakken inngår alltid en båtforsikring og nettbaserte tjenester som; servicebok, loggbok og håndtering av opplysningene om båten. Kunden kan også velge en elektronisk båtvakt som fungerer ved hjelp av satellittposisjoneringssystemet og sensorer. Det er også mulig å skaffe en båtplass.

Juha Lehtola, direktør i Fiskars båtvirksomhet, sier at tjenestepakken er unik i båtbransjen.
”Vi vil at det skal være enkelt og bekymringsfritt å eie en båt. Samtidig vil vi senke terskelen for å bli båteier. Nå kan en Buster-forhandler tilby tjenester av høy kvalitet uten at kunden skal behøve å springe rundt til forskjellige steder for å ordne dem selv”, forteller Lehtola.

Med hjelp av tjenesten Buster Plus kan båteieren med en PC eller smarttelefon når som helst se opplysninger om sin båt og motor, forsikringen og hvor båten er.

Buster's samarbeids partnere er forsikringsselskapet If, det svenske selskapet C Security Systems som er ekspert på båtsikkerhetssystemer, Marinetek som bygger båthavner og Boatbond som tilbyr elektroniske tjenester for båteiere.

Samtidig kommer Buster Mini tilbake
Sortimentets båtmodell nummer femten er en motorbåt som også kan ros, hele båten er i aluminium. Man kan også ha en elektrisk motor eller liten utenbordsmotor.

Buster Mini ligger i den mest konkurranseutsatte og populære båtklassen. Av Finlands om lag 700 000 båter, er nesten en halv million robåter, med en lengde på under fire meter. Man antar at det bare i Norden finnes om lag 2 millioner robåter av denne typen.

”Vi vil lansere et lett, slitesterkt og gjenvinnbart alternativ i klassen små båter. Den skal konkurrere med klassens typiske ABS båter eller båter som er produsert av plast, som er de mest vanlige båttypene i klassen, forteller Juha Lehtola, direktør i Fiskars båtvirksomhet.

Mini kan ikke synke og er fullstendig bekymringsfri og passer for et varierende bruk. Utmerket for unge brukere og som en båt nr to til hytta, eller som hjelpebåt for en større båt. Båten passer best til innsjøer og den indre delen av skjærgården, men passer også for kortere utflukter i strandområdet. Båten kan uten problem dras opp, selv på en steinete strand og kan vinterlagres ute uten at man trenger å være redd for at båten skal bli skadet.

”Våre båter er blitt større i de siste årene og derfor har mange ønsket at vi skulle lansere en mindre Buster som er lett å stelle, som veier lite og som kan ros. Buster Mini er et godt valg for den som vil ha en liten båt”, sier Lehtola.

Mini veier om lag 100 kilo, noe som gjør at den kan transporteres enkelt. Skroget er helsveiset og den har et praktisk finérgulv. De faste benkene, som er utstyrt med puter, er en del av båten og gjør konstruksjonen stivere. Mini har en Easy Bail lenseventil som er lett å bruke. Spaken for ventilen ligger bak føreren helt bak i båten, noe som gjør det mulig for føreren å tømme båten for regnvann selv når båten kjøres i planingshastighet.

Buster Mini er også en robåt
Det er lett å ro Mini. Plass for årefester er standard og festene samt årer finnes som ekstra tilbehør. De vedlikeholdsfrie aluminiumsårene har plastblad. Ved hjelp av en utenbordsmotor på 2 hestekrefter eller en elektrisk motor blir skroghastigheten om lag 4 knop. Med to personer ombord begynner Buster Mini å plane med en motor på seks hestekrefter og med tre personer om bord trengs det en motor på åtte hestekrefter for at båten skal begynne å plane. Den høyeste hastigheten med en åtte hestekrefters sterk motor med lang stamme er 15 knop.

Buster Mini spesifikasjoner:
Lengde 3,88 m
Bredde 1,44 m
Vekt 105 kg
Motoreffekt 2–8 hk (lang stamme)
Antall personer 3

Se modellen Busters Cabin hos Båtsans/Båter