2012-11-29-80f762935a1757be6d5023efabcf7115e2aa13e1 Bilde: MOSE

Norskdesignet produkt rydder oljesøl i strandsonen

Norsk Oljevernforening for Operatørselskap tar i bruk den nye MOSE-teknologien i norsk oljevern. Det er det norske selskapet Kaliber Industridesign som har utviklet produktet.

MOSE-systemet er en komplett løsning for oppsamling av oljesøl på harde underlag, som svaberg, brygger og skipsdekk. Det nye systemet vil forbedre strandsoneberedskapen langs norskekysten. Teknologien kan under gunstige forhold øke oppsamlingseffektiviteten vesentlig sammenlignet med dagens manuelle metoder.

NOFO anskaffer 12 systemer

Etter fire år med intens utvikling av MOSE-teknologien er nå produktet klart for å bli introdusert i markedet. De nye systemene skal leveres til NOFOs beredskapsbaser i løpet av våren 2013.

« Vi er stolte av å lansere produktet som vi har utviklet helt siden det var et studentprosjekt på NTNU i 2007. Vi har gjort vårt ytterste for å utvikle nye løsninger som vil effektivisere oppsamlingsprosessen av oljesøl. Uten en innovativ og fremtidsorientert kunde som NOFO, ville konseptet sannsynligvis ikke blitt realisert. Vi jobber nå med å introdusere teknologien internasjonalt - også til industrimarkedet, sier daglig leder i Kaliber Industridesign AS - Silje Rabben »

(Kilde: NTB)