Contest Yachst lanserer deres første motoryacht - 52MC!

Året 2013 byr på mange spennende nyhter, deriblant vil det anerkjente nedelanske seilbåtverftet ha verdenspremiere på sin første motorbåt.

Det blir under dagene på båtmessen BOOT Düsseldorf 2013 vil se verftet Contest Yachts nå en annen viktig milepæl i deres lange historie. Linjene og detaljene på 52MC blir som på en seilbåt, men hastigheten og komforten skal være som på en luksuriøs motorbåt.

Etter å ha gjort sitt navn kjent i mer enn et halvt århundre, med seilbåter, var tiden inne for å utvide sine kjerneverdier. Med nytt design, kvalitet, komfort og ytelse skal motoryachten tilfredsstille en langvarig etterspørsel fra markedet. ”Eierne av den første 52MC har vært i kontakt med oss i mange år og vi har måtte skuffe dem, forteller Arjen Conijn, administrerende direktør i Contest Yachts. Det har gledet oss mye at vi endelig var i stand til å belønne vår tålmodige kunde. Kunden har samarbeidet tett med oss i prosjektet og vi fikk mange verdifulle inputs . Kunden mener det har vært verd ventetiden, og jeg er overbevist at de besøkende til Boot Düsseldorf i januar vil være enig, forteller Arjen Conijn.

Båten er laget i samarbeid med designer Georg Nissen og Vripack Naval Architects, og Contest 52MC vil appellere til både tidligere sailyacht eiere og engasjerte Motoryacht fans, i følge verftet
.
Som standard leveres motorbåten utstyrt med to Cummins Common Rail-motorer, synkronisert med baug og hekk thrustere via et integrert Docking ®-systemet for enkel manøvrering. Mens eierne av den første modellen har valgt den største Cumminsen, kan verftet også tillby en hybrid modell, med to elektriske motorer som har stille fremdrift.

Contest 52MC er CE-A sertifisert og tilfredsstiller alle krav til lange reiser på innlands vannveier, kystområder og det åpne havet.

DBC Marine, som er de skandinaviske agentene, ser frem til å være i Düsseldorf 2013, da her blir mye nytt fra deres produsenter.