2012-12-11-810c12e1d3a8fd87d06e2cf16927fda0eafea236 Credit Oskar Kihlborg: Richard Brisius, CEO Atlant Ocean Racing AB and Kersti Strandqvist, SVP Corporate Communications SCA and SVP Corporate Sustainability SCA ©Oskar Kihlborg 2012

Tøffe kvinner i neste Volvo Ocean Race!

Det kvinnelige mannskapet i neste Volvo Ocean Race, blir presentert på Båtmässan i Göteborg.

Volvo Ocean Race 2014-2015 kommer til båtmessen med siste nytt om den svenske jente båten, trent av seillegenden Mange Olsson. Lytt også til Martin Strömberg, vinner av Volvo Ocean Race 2012-2013 på den franske Groupama. Alt dette den 6. februar på "Båtmässan".

Kommende Volvo Ocean Race, som starter høsten 2014, ser ut til å være mer spennende enn noensinne fra et svensk perspektiv. SCA, det svenske Cellulose Company, mønstrer et helt kvinne mannskap, i en av verdens mest krevende sports grener.

- Det er gledelig og viktig for den svenske havkappsegling, at Sverige har en båt i Volvo Ocean Race. Mer spennende vil det være at denne båten skal ha et kvinnelig mannskap, sier Anna-Karin S. Öjerskog, verdensmester i matchracing og prosjektleder for "Båtmässan"sitt scene program.

Rekruttering av det kvinnelige SCA mannskap, er ledet av Richard Brisius som har fem Volvo Ocean Race bak seg, hvor han har vunnet to ganger. Til å hjelpe han er Mange Olsson, Sveriges mest berømte kappseiler, med fem race verden rundt og en andreplass i 2001-2002 utgaven av Volvo Ocean Race.

I rekrutteringsgruppen finner man også Joao "Joca" Signorini som vant konkurransen i 2009 med Ericsson 4 og var med på Telefonica i det siste Volvo Ocean Race.
- Akkurat nå er vi i gang md å sette sammen kandidater for mannskapet. Det er en veldig spennende jobb, og vi har vært i kontakt med mange interessante, erfarne og kvalifiserte kvinnelige seilere fra hele verden. Vi håper å ha den første gruppen av seilere klar for vårt team mot slutten av første kvartal 2013, sier Richard Brisius.

Båtene i Volvo Ocean Race 2014-2015 vil alle bli bygget på samme måte. En enhetlig utforming betyr at konkurransen er mer om hvem som håndterer båten på best mulig måte, sier Anna-Karin S. Öjerskog.

Men vi må ikke glemme at det er en ekstremt stor og tung båt å seile, og jentene kan ha to personer mer enn båter med bare menn i mannskapet.

Under "Båtmässan" vil vi følge og analysere Volvo Ocean Race i dybden, de nye båtmodellene blir presentert, samt gjennomgang av ruten og racing teamene. Det er også anledning til å møte sentrale medlemmer av Team SCA Kvinner Ocean Race, inkludert prosjektleder, Richard Brisius 

Under Båtmässan vet vi forhåpentligvis om det vil det være en stopp-over i Göteborg, byen har søkt og venter på svar. Sist Volvo Ocean Race stoppet i Gøteborg var 2002, tenk å få oppleve den folke og båtfesten igjen, sier Anna-Karin S. Öjerskog