Nytt Flaggskip fra FERRETTI - 960 PROJECT!

Prosjektet 960 er den største fritidsbåten noensinne bygget av Ferretti Yachts. En slank, sporty 96-foter, som skal sikre topp prestasjoner.

Å bygge den største CE-sertifiserte fritidsbåten under 24 meter i lengde, samtidig videreutvikle design konseptene i samsvar med merkets nyeste modeller, og maksimere dem. Da får man et enestående produkt i sin kategori: Dette er kjernen i filosofien til 960 Ferretti, Ferretti yacht’s nye flaggskip. Det første skroget er for tiden under bygging ved konsernets Cattolica verft. Båten vil bli offisielt lansert neste vår, forteller Ferretti i en pressemelding.

Ferretti 960 er enda et verdifullt resultat av samarbeidet mellom Studio Zuccon International Project (som signerer alle Ferretti Yachts prosjekter), AYT Advanced Yacht Technology (Ferretti Group forskning og maritim design center), og teamet av arkitekter og designere i Centro Stile Ferrettigroup. I designet av skroget og vannlinjene har de hentet inspirasjon fra det forrige flaggskipet, Ferretti 881, en av merkets mest vellykkede modeller. Feretti 960 er videreutviklet videre som gjør den til en verdig arving av forgjengeren. 

Takket være en totallengde på 29,20 meter og skroglengde på 23,98, tillates yachten å kvalifisere seg til sertifisert EU-standarder og anses som en fritidsbåt fra alle standpunkt. Selv uten å bli ført av en profesjonell kaptein, kan Ferretti 960 også skryte av et enestående liv og komfort ombord. Ferretti Yachts nye flaggskip er faktisk merkets første planende fritidsbåt med fem store kabiner: fire gjestelugarer - alle med like størrelse og med tilsvarende utrustning.

Akterdekk og Cockpit

En av de viktigste nyhetene på splitter nye flaggskipet er å finne i det aktre området, som er nøyaktig utviklet for å forbedre funksjonaliteten og øke sin allsidighet. Denne delen av båten er nå brukt til fritidsaktiviteter. Garasjeporten er utstyrt med komfortable soldekk, puter og tilbyr en fantastisk utsikt over havet. Stemplene i driften av garasjeporten har blitt dyktig skjult i den øvre delen av døren, for ikke å forstyrre de estetiske. God plass til lagring av vannleker og gummibåt, her med alle hjelpemidler som gjør det enkelt å få det ombord. Maskinrommet er også tilgjengelig fra akter, gjennom en dør under babord trapp, som leder til badeplattform: når trinnene blir løftet, blir en vanntett dør tilgjengelig.

Cockpiten er utrolig stor, og kan sammenlignes med de som finnes på mye større yachter. Innredet med en komfortabel C-formet sofa, plassert akter, og et spisebord i tre med plass til opptil åtte personer.

Salonger er utført i minimalistisk stil og hele sentral delen av hoveddekket er designet som et lobbyområde. Ved siden av salongen i inngangen, på styrbord side, er en bar enhet med flaske stativer og avdelinger, et kjøleskap eller en liten vinkjeller kan også monteres her. Et lang, uavbrutt glass gir en fantastisk utsikt over havet.

Flybridgeområdet er enormt med eget jacuzzi

MOTORROM og fremdrift
Ferretti Yachts første CE-sertifiserte 96-foter, merkets nye flaggskip, kan utstyres med tre ulike sett med MTU motorer. Standardversjonen har to 16V 2000 M84, da får man en maksimal hastighet på 27,5 knop og en marsjfart på 24 knop.