2012-12-17-139854deff900242c84887d53297bea023ec27f4 Et utrolig eventyr, helt alene seilte Igor i denne farkosten.

Igor, den Slovenske Monsen!

Fra Nordkapp til Stockholm på 45 dager. Vårt motto er ”Det er en forskjell på og bare leve å være levende. Jeg ville ha gleden av frihet, natur, utforske, og oppleve eventyret, samt adrenalin.

Jeg hadde ferie og da trengte jeg og ”klarne” hodet og tankene mine litt. Det er interessant å reise med minimum av utstyr og bare en enkel plan. Jeg hadde kun hjemmelaget kart, forteller Igor til Båtsans. Med enkle midler skjer det ofte utrolige ting, som ellers ikke ville oppleve. Jeg møtte mange snille personer og så mange plasser jeg aldri ville sett om jeg hadde hatt en detaljert plan. I tillegg var dette en sportslig og en personlig utfordring. Jeg visste jeg måtte forberede meg godt, det var så mange ting som kunne gå feil. Håpet om å klare Nordkapp – Stockholm i farkost var ikke store. Jeg var veldig glad da jeg kom til Stockholm og eventyret var en over, men etter noen dager i betongjungelen ville jeg ut å seile igjen. Jeg er i ferd med å planlegge en ny tur, sommeren 2013, men denne gangen en plass varmere og uten all myggen.

Jeg kjøpte den oppblåsbare katamaranen, som er 3,9m lang og veier 35 kg. Reisen til Skandinavia bestemte jeg meg for å ta solo, og med minimalt av utstyr. Jeg tok buss fra Slovenia til Stockholm og tok toget til Narvik, videre med buss til Tromsø og Hurtigruten til Honningsvåg. Det tok meg 5 dager. Jeg hadde ingen Gps, bare et lite kompass og et hjemmelaget kart. Værmeldingen fikk jeg fra lokale folk hvis jeg traff dem. Jeg spiste ris med oliven olje og kokte alt på åpen ild.

Da jeg startet fra Honningsvåg var det veldig kaldt. Det var 0 grader og jeg var nære på å bli deprimert hver dag de første 8 dagene. Det tok meg 14 dager til Narvik, da vinden var veldig god. Deretter tok jeg tog til Torneträsk, en innsjø i Lappland. Her brukte jeg 12 dager på å gjennomføre reisen ned innsjøen og elven. Jeg måtte være veldig forsiktig på grunn av høy vannstand i elven. Det var akkurat i snøsmeltingstiden, og noen av strykene var meget farlig. Deretter seilte jeg til Stockholm. Roret knakk en gang, men jeg klarte å fikse det. Klærne jeg brukte var polar klær og Sandiline, en veldig god tørrdrakt. Jeg brukte Gopro kamera til å filme turen. Det tok meg 45 dager å seile 2500 km. Jeg ønsker å komme tilbake å seile Norskekysten, da alle folken jeg møtte var veldig hyggelige, forteller Igor Stropnik til Båtsans.
 

En fantastisk reise, se filmen han har laget her: