2012-12-20-044247204fb5af3d7511064c1dadad416c0fe182 Kilde Redningsselskapet: regionsansvarlig Syd i Gjensidigestiftelsen, Chris Bjelke fikk være "julenisse" da han besøkte redningsselskapet med sjekken, Her med Rikke Lind

Flott "julegave" til Redningsselskapet fra Gjensidigestiftelsen!

Den nye skøyta skal blant annet brukes til opplæring av flere frivillige til Redningsselskapets sjøredningskorps. Skøyten kan tjenestegjøre i Oslofjorden, i Ryfylke og på Vestlandet blant annet.

– For hver gang vi kan trene én ny frivillig, bidrar vi til å trygge sjøen for mange, sier generalsekretær Rikke Lind.

Fartøyet tilpasses redningsarbeid i skjærgården, fjorder og i delvis beskyttede farvann, og skal flyttes rundt etter behov. Den nye skøyta kan tjenestegjøre i Oslofjorden, i Ryfylke og på Vestlandet, skal kunne fungere som reservefartøy for etablerte sjøredningskorps og som oppstartsfartøy for nye sjøredningskorps. I tillegg vil skøyta bli benyttet i Redningsselskapets opplæring i hurtigbåtoperasjoner, sjøsikkerhet og sjøredingsteknikk når de frivillige mannskapene skoleres ved Sjøredningsskolen i Stavern. Den vil også bli brukt i Redningsselskapets forebyggende arbeid overfor barn og unge.

Gir trygghet på sjøen
Mandag troppet regionsansvarlig Syd i Gjensidigestiftelsen, Chris Bjelke, opp på Redningsselskapets hovedkontor i rød nisselue og med en sjekk på 2,7 millioner under armen. Dette er en av de største summene i årets gavetildeling fra Gjensidigestiftelsen.

Det er flott at Redningsselskapet sørger for trygghet på sjøen og at de har nærmere 1000 frivillige.Vi har også sansen for de forebyggende aktivitetene, som vi mener er viktig for barn, unge og deres foreldre. Vi synes det er bra at den nye redningsskøyta skal bidra langs større deler av kysten, og vi håper vi kan få til mye samarbeid framover, sier Bjelke. 

Ønsker flere bidrag
Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet jubler for julegaven. 
– Vi er takknemlig for at Gjensidigestiftelsen bidrar til at vi kan øke flåten vår med en skøyte. Nå kan vi fortsette å rekruttere og skolere flere frivillige mannskaper utover de 1000 som allerede ofrer fritiden sin for å gjøre det trygt på ferdes på sjøen, sier generalsekretær Rikke Lind. Hun legger samtidig til at det også er mulighet for andre å bidra til den nye skøyta, siden det fremdeles mangler en 1,8 millioner før den er fullfinansiert.

Den nye skøyta skal bygges hos Marine Alutech OY i Finland, og blir et søsterfartøy til RS «Mjøsvekteren». Den blir 10,5 meter lang, er en glassfibersandwichkonstruksjon og leveres med innenbordsmotor og vannjet.

Redningsselskapets 17 sjøredningskorps:
• Et viktig supplement til de fast bemannede skøytene.
• Bemannet med nesten 1000 frivillige.
• Redder liv og berger verdier med egne redningsskøyter, gjennomfører hyppige øvelser og deltar ved      forebyggende arrangement.
•Finnes langs hele kysten og på Mjøsa og Femunden.
•Nye sjøredningskorps skal etableres langs kysten i årene fremover.