2012-12-27-8a48b983d1519e08c1392255ec879cc0235b0429 Bilde SwedeStar 415

Båtmessen i Gøteborg satser stort på seiling!

Enda flere skal seile, er oppfordringen; ”Båtmässan” elsker seiling og de starter et langsiktig samarbeid med et titalls ledende svenske seilbåtsimportører og båtbyggere.

Målet og ambisjonen er å få vise alle fordelene ved seiling. Allerede på den kommende båtmessen 2-10 februar 2013, vil man se et økt tilbud og større fokus på seiling, forteller Svenska Mässan i dagens pressemelding.

Det nye samarbeidet mellom Båtmessen, seilbåtsimportører og båtbyggere er helt ferskt og den 8 januar setter ”seilgruppen” seg ned for å trekke de riktig linjene angående hvordan man skal arbeide for å øke seilinteressen i Sverige.

- Jeg er utrolig glad og fornøyd over at vi skal arbeide sammen året rundt. Flere hoder og stemmer gir mer gjennomslagskraft og seiling er verd å løfte. Det er en sport og en opplevelse, samt miljøvennlig. På sjøen får vi den etterlengtede stillheten som flere av oss søker, sier Bengt Wallin som er ansvarlig for Båtmässan.

Et av selskapene som inngår i samarbeidet er Lidköping Båtsnickeri som blant annet bygger seilbåter av merket Swedestar Yachts.
- Vi vil presentere seiling på et sølvfat, og vi verker for at den kommende generasjon skal få herlige seilingsopplevelser. Båtmässan er et prefekt sted å vise seg frem på, sier Håkan Bengtsson, leder hos Swedestar. SwedeStar har fått en båt nominert til årets båt på ”Båtmässan”.

Selv Anders Johansson på Bryggan i Väst, importør for den tyske seilbåten Hanse, ser frem til samarbeidet og få arbeide med å markedsføre seiling som et fenomen.
- Endel folk har fremdeles en oppfatning av at seilbåter er trange og upraktiske. Det kan ikke bli mere feil. Dagens seilbåter er romslige og komfortable med alt av moderne hjelpemidler. I dag finner selvslående fokker elektrisk vinsj og seil som er enkle å heise, slik at et lite mannskap lett seile enda større båter. Vi vil vise på båtmessen hvordan dagens seilbåter gir like mye komfort som hjemme.

”Båtmässans” satsning på å løfte seiling innebærer, dels flere båter, samt mye sceneprogram for og om seilere. De bygger også en ”seilingsbar” hvor man kan ta seg noe å drikke, samt planlegge kommende eventyr. Inspirasjon kan man få fra hovedscenen der temaet er "Realiser dine drømmer." Igjen er det fokus på seiling, for eksempel med jentelaget fra SCA i Volvo Ocean Race. Den legendariske langdistanseseileren Sven Yrvind, samt Tjörn Rundt som fyller 50-år og for Stjärnbåten som feirer 100 år.

- Vi ønsker å inspirere og vise frem seilingens enkelhet og dens mange fordeler. For de som ønsker å realisere sine drømmer om å komme seg ut på sjøen, er seilbåten et perfekt alternativ, avslutter Bengt Wallin.