Neglespretten 2013!

Årets seilsesong på Vestlandet ble innledet på byfjorden lørdag 5. januar. Selv om tåken hang nedover byfjellene, var stemningen god ombord i Amante.

Kaptein Terje Særte var godt fornøyd, selv om det ikke fantes vind eller ”neglesprett” på lørdag. Vi hadde 4 knop over målgang ler det glade mannskap, som for øvrig var ”sjanghaiet” kvelden før på et utested. Ja, forklarer kapteinen, halve mannskapet mitt ligger hjemme med influensa, så dette var eneste måten å få gjennomført på. Takket være Tine og Jan kunne ”elskerinnen” min og meg delta. 

  Amante (elskrinne på Spansk)er navnet på seilbåten, av typen Mørebas 33, som deltok i klasse 4: LYS m/spinnaker t.o.m. 1,15. Plassering snakker vi ikke om, ler besetningen, som mer lot seg imponere over tauverket akter som Tine så fint hadde lagt opp. Nå er vi klar for sosialt samvær og arrangement på Zachariasbryggen, her vil mat og drikke bli servert til alle deltakere, samt premieutdeling. Amante har hjemmehavn på Austrheim, litt nord for Bergen. Hun hadde brukt 5 timer på fredag for å komme til Bergen, i tett tåke, så nå kunne kapteinen slappe litt av. Vel gjennomført for første gang med egen båt.

Tradisjonsrike Neglespretten er en av Åsane Seilforenings største arrangement. Regattaen går vanligvis første helgen i januar. Starten gikk ved Våganeset utenfor Eidsvåg, med løp på faste merker på Byfjorden. Målgang var lagt til Nordnes. Årets seilas hadde 37 deltakere.

Se resultatliste her.