2013-01-12-fb630e332841dad767725984804043dcdd122d07 Frode Pedersen forlater Båtliv, til en ny spennende jobb hos Redningsselskapet

Frode Pedersen ny redaktør i Trygg på sjøen!

Redningsselskapet har ansatt Frode Pedersen som ny ansvarlig redaktør i medlemsbladet Trygg på sjøen.

Frode Pedersen (52) kommer fra stillingen som redaktør i Båtliv og Norsk Maritimt Forlag, hvor han har vært siden 2005.

– Vår nye redaktør er rett mann på rett plass. Han kommer til å videreutvikle Trygg på sjøen som et aktuelt og relevant magasin for våre medlemmer og kunder, både på papir og digitalt, sier generalsekretær Rikke Lind, i en pressemelding. 

Frode Pedersen er oppvokst i Trondheim, og bor nå i Asker. Han har over 30 års erfaring fra norsk presse, og har bodd og jobbet i aviser i tre landsdeler: Østlandet, Trøndelag og Finnmark. Før han begynte i Båtliv, hadde han vært 21 år i Aftenposten som fotojournalist, nyhetsjournalist og reportasjeleder.

Pedersen har allerede et nært forhold til Redningsselskapet.

– Jeg har møtt redningsskøytene på sjøen når jeg har vært ute med egen båt, og vært med dem på jobb for å skrive om jobben mannskapene gjør. Jeg har svært stor respekt for skøytefolkene. Der andre gir opp tar de andre over, sier Pedersen. – Redningsselskapet har en enorm betydning i Norge. Vi er et kystfolk, og organisasjonen sitter i det norske folks sjel.

Selv er han vokst opp ved og på sjøen.
– Jeg har en langvarig forelskelse i sjøen, og har hatt båt siden jeg var guttunge. Nå har jeg hytte ved sjøen, og en 21 fots fiskebåt.

Erstatter ”mister fritidsbåt”
Pedersen overtar etter Ingvar Johnsen Ørmennæset, som går av med pensjon etter å ha vært redaktør for Trygg på sjøen siden 2000.

– Ingvar er selve personifiseringen av ”Mister fritidsbåt”. Jeg tror ingen har gjort livet tryggere og hyggeligere på sjøen enn ham, avslutter Frode Pedersen.

Trygg på sjøen har et opplag på 175 000, og sendes ut til medlemmer, kunder i Redningsselskapets småbåtregister og andre støttespillere