Bli med ombord i Sunseeker 28m!

Vinner av årets Motor Boat of the year 2013, i kategorien Custom Yachts, var en av attraksjonene under båtmessen i London.

Sunseeker Yachts var ikke lite stolt over seieren. 28 meteren konkurrerte mot Arcadia 115, Cerri 86 Flyingsport, Feretti 870, Filipetti Navetta 36m, Princess 98 og Wally Ace 26m.

  28 meteren ble lansert januar 2012, og har moderne materialer for å nå nye høyder i design samt enginering. En helt tydelig trend i de engelske båtene er fargene som preger interiøret. Grønn, lilla og grått er farger som alle de store verftene brukte. Litt uvant for oss nordboere, men jo mer jeg så av det, jo bedre likte jeg det.

28 meteren har enormt med plass, for de åtte gjestene den er ment for, pluss mannskap. Store salonger, samtidig som den er intim. Uteplassene er på flybridgen, i baugen, akter, eller på en liten balkong på styrbord side.

Med sitt dramatiske utseende og high tec materialer, er det første gang en britisk produsent vinner prisen i denne kategorien. Robert Braithwaite, konsernsjef i Sunseeker International sa: "Vi er glade for at 28 meteren har blitt anerkjent med en slik prestisjetung pris. Dette bekrefter den store lidenskapen, talentet og det harde arbeidet Sunseeker teamet legger ned i hver yacht vi produserer.

Det er lett å la seg rive med, men når man går gjennom VIP området til Sunseeker, ser man at det ikke er ”hvermansen” som handler her.

Litt teknisk for dem som vurderer en slik båt:
8 gjester, 4 mannskap
Fart 29 knop
Lengde total
28.15m / 92'4"
Bredde 6.50
Drivstoff kapasitet 9000 l
Vann kapasitet 1500 l
Motor: opptil 3900 PS (total)
Drivstoff Diesel
Maks fart 29 knop
Krusing fart 23 knop
Rekkevidde opp til 400 nautiske mil