Nisjebåter selger fremdeles godt!

Det viser seg ofte at unike båter selger godt selv i vanskelige tider. Handterbara Båtar fra Sverige, opplever nettopp dette

Hanterbara Båtar er en liten svensk produsent som har spesialisert seg på høy kvalitet og tilgjengelighet.
- Jeg tror grunnen til at vi selger båter til tross for krisen, er vår unike båt. Flere av våre båter blir brukt av forskjellige selskaper, som alt fra taxibåt, turbåt eller til barn og voksne rullestolebrukere. - Den har også et bredt spekter av tilbehør, sier Sven Bergqvist, administrerende direktør i Handterbara Båtar.

Båtmessene er for mange i bransjen årets viktigste dager. Her møter de nye og gamle kunder, og messene er et knutepunkt. På fjorårets båtmesse i Gøteborg, var krisen tydelig med færre utstillere og besøkende på grunn av konkurser eller nedleggelser, men midt oppi det hele dukker det opp et nytt selskap.

Selskapet High Coast Sea, fra midt Sverige, er drevet at to menn som har forlatt sine tidligere jobber for å arbeide med spesialoppdrag for kunder. Ideen er å frakte dem rundt i spesialbåtene, og ha båttaxi oppdrag. Allerede før de startet virksomheten, hadde de ivrige kunder. Et eksempel er Ulvö Hotell som ligger på en øy – som gjerne ønsker å tilby sine gjester båtturer, eller ha mulighet til en ”taxibåt”. 

- Fred 25 passet perfekt som tur/skyssbåt i vårt selskap. Vi var på utkikk etter en fleksibel båt som var stabil i sjøen, og som kan romme mange mennesker. Valget var lett, og båten gjør det mulig for alle å oppleve vår fantastiske skjærgård, sier Stefan Nilsson, i det nyetablerte firmaet High Coast Sea. De kjøpte likegodt to Fred 25 båter til sin nye virksomhet i fjor.

High Coast Sea og Handterbara Båtar traff hverandre på fjorårets båtmesse, og prosessen fra forretningsidé til virksomheten har tatt nesten nøyaktig ett år. Nå venter de bare på at isen skal smelte, for da blir det sjøsetting og endelig drift.

Igjen ser vi at det er de personlige møtene som er de viktigste, sier Messegeneral for den Svenske Båtmessan i Göteborg Bengt Wallin. Selv om dette er en innendørsmesse og båtene er ute av sitt element, er det fremdeles drømmene og ideene som gjelder.

Besøkstall og status kommer etter messens siste dag, og da får vi noen indikatorer på hva vi kan forvente videre i 2013.