2013-02-18-8531aeb7334291168142348c6ea9b5e7b77d9243 Ove Forstrønen til venstre ser frem til å ta ibruk deres nye Targa, her med Gisle Johnsen i Bakervågen på Askøy

Fornøyd eier og selger!

Ove Forstrønen hos Nautnes Fiskevær er ombord i deres nye Targa 27, som Gisle Johnsen hos Bergen Maritim nettopp har fraktet hjem.

Turen rundt Lindesnes var fantastisk, men krevende forteller Johnsen. Det var grov sjø, og jeg måtte jobbe hele tiden med bølgene. Båten har absolutt bestått og jeg er imponert over skroget. Jeg følte jeg satt i en mye større båt, og farten lå rundt 20 knop, kun en gang var jeg nede i 18 knop.

Den nye eier har ennå ikke fått overlevert båten, og de gleder seg stort til å få båten i bruk på Nautnes. Vi har anskaffet en ny charterbåt til fiskeværet. Vår forrige Targa 44 ble for stor og kostbar å drifte og er derfor solgt, sier Ove Forstrønen. Vår nye båt egner seg perfekt for fisketurer og mindre transportoppdrag som f.eks. henting ved Flesland Kai like ved Bergen Lufthavn eller i Bergen sentrum. Med den nye båten kan vi også tilby sightseeing og havsafari. Båten er utstyrt med en Volvo Penta D4 300 hk og har da en marsjfart på 30 knop og toppfart på 35.

Nautnes fiskevær er meget populært blant utenlandske fiskere og er et moderne rorbusenter ved havkanten i Øygarden, bare en liten time med bil fra Bergen. Her arrangeres fiskefestivaler og torgdager. I april arrangeres langefestival, da er det perfekt tid til å fange lange. Vi håper å sette ny ”Nautnes” rekord, den gamle er på 34 kg.

Sesongen for fiskeværet starter rundt 1 mars og er et eldorado for havfiske og dykking, samt alle de fine kanalene mellom fjord og hav gjør det til et paradis for kajakkpadlere. Nordsjøen er den nærmaste naboen deres, så etter bare noen minutter i båt kan du kaste snøret ut i storhavet.

I sommersesongen legger vi ut 36 meter flytebrygge på vestsiden for besøkende med egen båt. Her er det også tilgang til landstrøm, vann, dusj og toaletter, forteller Ove Forstrønen. Han kan også avsløre at i 2014 kommer Cruiseskipet SeaDream I tilbake på besøk, og det gleder vi oss veldig til avslutter Forstrønen.