2013-02-24-0d047829a0ffc5092d60ff3789d45a79c0d02a95 Arkivbilde: Viksund Boats i Strusshamn, blir Askøy Båtsenter. Her vil salg og service på Skorgenes og Viksund foretas

Skorgenes Boats blir Vestnes Båtsenter!

Roar Strømsnes, hos Skorgenes Boats, forteller om navneendringen til Båtsans. I Bergen blir Viksund Boats til Askøy Båtsenter.

Det er en helt naturlig navneendring når vi skal selge og ha service til 2 båtmerker. Du kan ikke som Viksund kunde ringe til Skorgenes for å få hjelp til service eller kjøpe båt, og vise versa, det blir litt rart. Det er mer naturlig når Viksund kunder ringer til Vestnes Båtsenter og Skorgenes kunder ringer til Askøy Båtsenter.

Roar Strømsnes var interessert i Viksund da de gikk konkurs i 2009, men den gangen fikk han ikke lagt inn et bud før det var solgt. Denne gangen ble det han som fikk kjøpe hele ”pakken”, Viksund navnet, formene og alt som følger med. Strømsnes forteller at han beholder 8 arbeidere i Strusshamn, avtalen med Norsk Formsenter, og avtalen med kommunen på eiendommen.

Planen er at klargjøring av båtene skal foretas både på Vestnes og på Askøy. Viksund arbeiderne skal læres opp på Skorgenes og motsatt. Vi kommer også til å lage all innredning på Viksund båtene i Litauen. Vi vil med dette få kostnadene pr båt betraktelig ned, samtidig som vi opprettholder den gode kvaliteten.

Åpnings- event/messe i Strusshamn.
I nær fremtid kommer vi til å ha en åpningsdag, hvor Viksund kunder og Skorgenes kunder er velkommen for å se at produksjonen er i full sving på Askøy. Vi har 3 Viksund kontrakter og rundt 8-9 kunder vi arbeider med. Den første Skorgenesen, en 350, skal overleveres til kunde i Bergen fra Askøy om ca. 14 dager. Det blir den første Skorgenesen som klargjøres og overleveres fra verftet.
Strømsnes har sin design på Skorgenes, og er ikke opptatt av å lage båtene like. Han tenker å beholde Viksund sitt særpreg, og være tro mot produktet. Noen småjusteringer kan det bli, og da spesielt på 395’en, som skal produseres i Litauen. Den er for kostbar til å produsere her i Norge. 

Viksund har en stor kundegruppe som er meget glad i båtene sine og det er viktig å beholde dette. Ellers er han litt hemmelighetsfull når jeg spør om det kommer noen nye Viksund modeller, og han kan bekrefte at han er i gang med 2-3 modeller. Han ønsker også innspill fra Viksund kunder, og vil ta kontakt med Viksund klubbene for å få en god dialog med dem. 

Vi har en enkel filosofi; Opprettholde, samarbeide og styrke Viksund og Skorgenes i Bergen, avslutter Strømsnes.