2013-02-25-5a5984841dcf47ccd319f7b9ba9d00b20f73922e Arkivbilde Båtsans. Erik Brauner hos Norboat har vært i Bergen for å sette igang Norboat Vest

Norboat Vest!

Nå samler Norboat bransjen i Vest. Erik Brauner hos Norboat forteller til Båtsans om spennende planer for det nye ”lokallaget”.

Etter samme modell som i Agder, skal den maritime bransjen samles i Bergen, forteller Brauner. Vi har hatt vårt første møte hos Frydenbø Båtsenter. Vi var ca 30 personer fra omtrent like mange bedrifter. Det ble valgt en arbeidsgruppe som skal sette prosjektet igang. I denne gruppen er det Frydenbø Båtsenter, Båtens BesteAskeladden, Yamaha Bergen, Bergen Marine og Bildøy båt og motor.

Meningen med Norboat Vest, er å skape mer entusiasme rundt båtlivet. Vi ønsker å få flere folk ut i båtene, skape mer aktiviteter, samt samarbeid mellom aktørene. For å lykkes med dette, nytter det ikke å sitte i Oslo, vi må være der det skjer. Dette har de klart i Agder og nå skal vi klare det i Vest. Det er viktig å få eierskap og del i prosjektet, og i Bergen har vi ca 40 medlemsbedrifter som representerer alt fra båtbygging til båtutstyr. I dag konkurrer vi mot så mange andre bransjer om folks fritid, som hytte, syden og bobil for å nevne noen.

Følger vi eksemplet fra Agder, har de en avis som kommer ut i Agderposten. Den har et opplag på rundt 50 000 eksemplarer, og består av 50 % annonser og 50 % båtstoff. Dette er en meget populær avis som vi har tro på skal bli grunnlag også her i Vest, forteller Brauner.

Norboat er bransje organisasjonen i Norge og deres hovedmål er å skape best mulige rammebetingelser for båtbransje og båtliv.

Båtsans vil følge saken videre og ser frem til et positiv prosjekt, som helt sikkert vil forgrene seg i Vest til å bli et sterkt lag.