Dykkerklubben Octopus ryddet vågen på dugnad!

I samarbeid med Havnevesenet i Bergen ryddet nær 10 dykkere indre havnen i Bergen på dugnad lørdag 2.mars. Litt av hvert ble funnet som folk har kastet eller mistet.

Skal det være et bankkort eller en mobil, ler Per Harald Thorsvik, nestformann i dykkeklubben. Han var nede og dykket tidligere i morges, men når vi møtte han var han kommet i varmere tøy. Litt uheldig med urolig sjø, men på morningen så vi bunnen, forteller han. Problemet ble når de løftet ting opp fra bunnen, alt mudderet som gjorde at det ble dårlig sikt.

Men her er vi med godt mot, sier Thorsvik, som også slår et slag for dykkerklubben. Vi er den mest aktive dykkerklubben, også har vi den fineste båten. ”Duen Senior” har tidligere gått som fiskebåt, men det er foretatt litt endringer, som å fjerne vinsjer på dekket og lagt tak over notbingen, som fungerer som omkledningsrom. Kompressor er montert, med flaskebank. Dette er dykkebåt av høy kvalitet. Vi er ute på turer hver søndag og vi kjører tur uansett vær. Vi har hele tre generasjoner i klubben og har det kjempe sosialt og kjekt sammen.

Båtsans skrev tidligere om hvor fæl vågen så ut, og heldigvis har Havnevesenet engasjert Octopus til en vårdugnad. Nå må vi håpe at båtfolket ikke kaster alle ølboksene overbord, for det et ikke få nett med bokser vi har samlet. Noen dykkere har vært nede tre ganger (3 dykk), men ingen har klaget så langt. Dette gjør godt i en klubbkasse, sier Thorsvik, som ønsker flere velkommen i det aktive dykkermiljøet.

Les mer om dykkerklubben her.