P77 er en naturlig videreutvikling fra Askeladden!

Askeladden P77 Weekend, nå med innenbords dieselmotor, propelltunnel, ``flyndre’’ og ror. P-serien er idag Askeladdens mest solgte båter, noe som viser at det alltid er marked for innovasjon og nye båtkonsepter.

Askeladdens P-serie har funnet sine mange kunder både blant rene fritidsbrukere og ikke minst blant hobby- og til dels yrkesfiskere som ser verdien av stor dekksplass, varm kahytt og god fart.
Hittil har P-båtene kun vært tilgjengelige med outboardmotorer bortsett fra P80 som også kan leveres med hekkaggregat. Tilbakemeldingene, ikke minst fra proff-brukerne, har imidlertid vært et ønske om en P-variant med innenbordsmotor. 

Derfor lanserer Askeladden nå P77 Weekend med klassisk motorinstallasjon: Innenbords diesel med propelltunnel, ``flyndre¨ og ror. Dette gir en særdeles driftssikker og ikke minst drivstoffvennlig motorisering som mange sverger til.

Samtidig er båten lettdrevet og hurtigløpende. Med en Yanmar 145 HK er fartspotensialet hele 25 knop. Det gjør båten svært aktuell også for fritidsbrukere som vil ha det enkelt og økonomisk i bruk.
Båten kan utstyres med slure gir som gjør at den kan gå i langsom dorgefart noe som er vanskelig med outboard eller hekkaggregat.

P77 er en utvidelse av suksessbåtene i P-serien. Motorkassen er plassert helt akter (utstyrt med V-gir) noe som gir båten et vesentlig større akterdekk enn outboard variantene. Båten har også en lengre vannlinje og bedre bæring akter som igjen bidrar til det høye fartspotensialet. Ellers finnes alt som finner på de andre Weekendbåtene: Pantry, spiseplass, overnattingsplass, lukket WC, mulighet for varme – også under kalesjen på akterdekket, mulighet for baugpropell, ankervinsj, teine/garnløfter m.m.

”P77 er en naturlig videreutvikling av våre P-båter og et svar på markedets ønsker” avslutter en fornøyd markedssjef Leif Bergaas i dagens pressemelding.

Tekniske data Askeladden P77 Weekend
Designkategori: C
Lengde: Totalt (inkl. plattform) 7,70 m
Lengde LOA skrog: 7,1 m
Bredde: (Inkl. fenderlist) 2,50 m
Høyde: (Fra kjøl til tak) 2,75 m
Vekt med Yanmar 4BY2 150 KMH50IV 145 HK: 2.100 kg
Personer: Maks. 7
Maks last: 1.000 kg
Drivstoff: 180 liter
Vanntank: 40 liter
Septiktank: 40 liter
Fartspotensiale: 25 knop