2013-03-08-1aac2d1976aff76b5255e6825d352856f7371f0d Foto: Morten Abel hos Lunde Båt Vest

Morten Abel månedens gjest hos Båtsans!

Morten Abel har gledet hele Norge med sin tilstedeværelse i årets sesong av ”Hver gang vi møtes”. Han er også en båtmann som trives godt i sin 32 fots Bavaria Cruiser.

Vi setter stor pris på at du tar deg tid til å være mnd gjest hos batsans.no, og etter som jeg forstår er du en lidenskapelig seiler? Ja, jeg har hatt stor glede av seilingen, og gleder meg voldsomt til sola varmer litt igjen.

Når startet båtlivet og interessen for deg? Interessen har vel alltid vært der, men jeg har ikke hatt tid eller anledning til å få meg båt før de siste årene.

Hvilke type båter har du hatt oppover? Jeg startet med en Maxi 68, en 21´som egentlig var helt fantastisk. Nå er jeg den heldige eier av en Bavaria Cruiser 32´. Stor nok til å ta med familien, og lett å seile alene.

Hvorfor ble det Bavaria? Fordi der er et miljø rundt forhandleren her i Stavanger, og jeg får veldig god oppfølging. Så er den prisgunstig og god å seile.

Drømmer du om større (3fots syken), eller er du fornøyd med den du har? Jeg er veldig fornøyd så langt, men kanskje en litt større, hadde gjort seg etterhvert. He he...

Hvor mye er du på sjøen? Jeg stikker ut tidlig om morgenen og kommer hjem til famileforpliktelser på ettermiddagen. Slik kan jeg seile i ukedagene. Ofte hver dag, om det er god vind. Veldig ivrig. 

Hvor liker du best å gå? Nordover eller sørover? Sør vest. Mot horisonten, der de store dønningen og den gode vinden er.

Har du en favoritt havn? Mange kjekke steder i fjordene rundt her. Skudenes, Jelsa, Kvitsøy...

Seiler du mest eller går du for motor? Det er selve seilingen som gjelder for meg. Jeg blir sur, hvis jeg må bruke motoren. Det er helst når det er vindstille, og jeg har gjester med.

Har du hatt noen spesielt tøffe opplevelser på sjøen? Jeg må lære å håndtere store dønninger i motvind.

Eller spesielt flotte opplevelser? Kl.fem om morgenen, sår solen titter opp i øst....

Mat og drikke ombord. Lett eller egenprodusert gourmet? Etter jeg fikk autopilot, lager jeg ofte mat. Ikke veldig avansert, men nok til at det blir et høydepunkt på turen.

Er sang og musikk en del av båtlivet? Jeg har et bra anlegg i båten. Mye klassisk, og mye P2.

Båtvenner eller ensomhet og fred? Oftest ensomhet og fred, men veldig stas når jeg får venner med.

Hva synes "Hver gang vi møtes" gjengen om båtlivet, fikk du noen smittet til å seile? Lene Marlin ble veldig begeistret. Tror hun ser etter båt.

Er du like glad i å fiske som Kurt Nilsen? Nei. La fisken være i fred!

Hva med å delta på kystfestivaler, komme seilende, ta en låt.. ? Høres gøy ut. Må få en oversikt over kystfestivaler, så kan jeg alltids komme innom med trekkspillet og dra en låt eller to.

Vi takker for intervjuet til Morten Abel, og den kjekke forhandleren han snakket om som gjorde dette mulig for alle Båtsans lesere. Flemming Brun Henriksen hos Lunde Båt Vest.