Næringsminister Trond Giske åpnet ”Sjøen for alle”!

Det er en glede å få åpne årets messe i en helt ny arena, sa næringsministeren i åpningstalen. Det er vårens første tegn og vi forbereder oss til nok en sommer på sjøen.

For Giske har båtmesseåpningen blitt en fast tradisjon som han ser frem til. Vi er et folk som er utrolig glad i sjøen, det viser tall som er kommet frem i rapporter (Båtlivsundersøkelsen). 1,8 millioner nordmenn er på sjøen i løpet av et år og 750 tusen småbåter i Norge, dvs hver 4 hustand er eier av en båt.

 
Han trakk også frem at det har vært noen dystre år. Fra 2005-2007 var det veldig gode tall, siden så har bransjen blitt ganske så rammet av finanskrisen, samt litt ubalanse i markedet. Derimot håpet han på at den gode økonomien i Norge og med lav arbeidsledighet, skulle gi utslag i positiv retning denne våren.
 
Videre påpekte han våre stolte tradisjoner for båtliv og båtbygging. Vi har sett at endel produsenter flytter ut, men vi ønsker fortsatt å være en båtbyggende nasjon. Derfor har vi utviklingsprogrammet Arena fritidsbåt som samler nøkkelbedrifter. Vi samarbeider der vi må og konkurrerer når vi må. Vi har også produkter i verdensklasse,  sitat: Vi kommer aldri til å bli billigst, men vi kan bli best og ha produkter som etterspørres eventuelt på grunn av design. 
 
Giske trakk frem Marex og Goldfish, som vant sine klasser ”Motorboat of the year” under den internasjonale messen i Düsselförf. Dette gir inspirasjon til de andre i bransjen, mente han. 
 
Båtlivet skal være glede,  det skal være fornøyelse og gode minner som man tar med seg inn i høsten og vinteren.  Men en pekefinger rettet han også for vi vet at for noen av oss ender fritidsbåtlivet tragisk. Tallet på ulykker er for høyt, og derfor har vi fokus på gode kampanjer, sa han.
 
Han håpet at messen skulle gi mer inspirasjon til alle og oppmuntret til å handle, slik at vi fortsatt kan bygge en båtbransje som gir arbeidsplasser. 
 
Dermed åpnet han messen ved å slå i skipsklokken.
 
Båtsans kommer med mer fra messen, så følg med..