2013-03-17-9095a4740cc4af1530563536546ee336785ffb51 Redningsselskapet vil tilknyttes Nødnettet. Foto RS

Ønsker Redningsskøytene inn i Nødnettet!

Redningsselskapet ber Justisministeren sørge for at redningsskøytene våre tilknyttes Nødnett på lik linje med nødetatene.

 

Dette vil styrke beredskapen og gi raskere respons ved komplekse hendelser, mener generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet. 

 

– Nødnett er en god og riktig investering, som må brukes slik at samhandlingen og beredskapen blir bedre over hele landet, sier Rikke Lind. 

Redningsselskapet står for 70 prosent av all sjøredning langs hele kysten, ifølge Hovedredningssentralen (HRS). Redningsskøytene er på vakt døgnet rundt, og er som regel først på stedet når ulykker skjer på sjøen. Derfor mener Lind at Redningsselskapet må få tilgang til Nødnett på lik linje med de andre nødetatene.

– I beredskapssammenheng er det ofte mange aktører involvert. Dette stiller store krav til koordinering, som igjen krever gode kommunikasjonslinjer. 

Tilgang til Nødnett vil redde liv
Redningsselskapet har hatt Nødnett til utprøving i halvannet år, med tilgang til felles talegrupper for frivillige aktører. Disse talegruppene blir ikke automatisk tatt i bruk når noe skjer. 

– Hvis redningsskøytene får tilgang til de samme felles talegruppene som nødetatene bruker, vil samhandlingen starte umiddelbart når en hendelse oppstår. Det kan redde liv, mener Lind, som understreker at Redningsselskapet er veldig godt fornøyd med Nødnett når det gjelder dekningen ved kysten og talekvalitet.

Les hele pressemeldingen her hos Redningsselskapet