2013-03-19-72544f77f9625d2c218464b768e304d13489a27e Adm. dir. Erlend Prytz og messesjef Merete Rustad i Norboat er begge godt fornøyde med årets utstilling. Foto Norboat

Norboat har tro på et godt båtår!

Både båtbransjen og arrangøren Norboat er fornøyde etter at 23.000 besøkende tok del i startskuddet for båtåret 2013.

Søndag 17. mars stengte den femtiførste Sjøen for alle messen etter den første utstillingen på Telenor Arena.

Gode besøkstall og tilbakemeldinger fra utstillere gir et positivt bilde av den første Sjøen for alle utstillingen på Telenor Arena. Da messen stengte dørene søndag kl. 18.00, hadde ca 22 500 besøkende tatt turen innom båtmessen i løpet av de fem arrangementsdagene. Sammenlignet med 2011, som var den siste frittstående båtmessen på Lillestrøm, er besøkstallet opp ca. 3.500 besøkende de fem siste dagene.

– Sjøen for alle 2013 viser at interessen for båtlivet fortsatt er stor. Dersom bransjeutviklingen fremover stemmer overens med signalene vi har fått under messen, ser det lysere ut for båtbransjen denne sesongen, sier adm. direktør for båtbransjeforbundet NORBOAT, Erlend Prytz. i dagens pressemelding.

Viktig løft for bransjen
Rundt 200 båter ble presentert på årets messe, fordelt på ca 140 utstillere. Flere av de største båtbransjeaktørene merket seg en voksende båtinteresse og kjøpslyst blant besøkerne på messen i år.

– Vi er positivt overrasket og har opplevd en stor interesse rundt våre produkter. Flytten fra Lillestrøm til Fornebu ser vi som et løft for Sjøen for alle og vi vil gjerne tilbake neste år, forteller markedssjef i Fische Marine, Pål Bustad.

– Vi var tilbake på messen etter noen års fravær, sier Henrik Thaulow hos Yamaha Motor Scandinavia. – I år var det mer intim stemning, nesten som i gamle dager på Sjølyst. Vi ser at bransjen trenger Sjøen for alle – det er vårt samlingssted, utstillingsvindu og ikke minst representerer den starten på sesongen. Vi fikk flere salg enn vi turte å håpe på, avslutter Thaulow.  

Christer Midthun fra Viknes Båt og Service er også blant de mest fornøyde utstillerne.  
– Vi har ikke mange impulskjøpere av våre båter, men vi har mange interessenter å jobbe videre med og er sikre på at det vil gi resultater i de kommende uker. Dette var en veldig positiv messe for oss, avslutter Midthun i Viknes.

Noen tall:
200 båter
140 utstillere
22.578 besøkende
Utstillerne melder om vesentlig bedre salg enn på flere år.