Bransjekveld i Bergen!

I tradisjon’s tro samles bransjen til sosialt samvær, med god mat og drikke. Her deles ut hyggelige påskjønnelser og utnevnelser.

Kveldens hovedperson ble uten tvil den spreke 80 åring, Jan Anders Søyland. Med melkeglasset i hånden (lett), fungerte han som alltid, litt streng, men med glimtet i øyet. 
 
Årets samling var flyttet til Vilvite senteret, uten at vi skal dvele ved det, men besøkstallene tyder på at flytting til andre siden av Solheimsviken er positivt.  Mellom 1300 til 1400 var ca tall, før fintelling og dette lover bra for dagene som kommer. 
 
”Dra til Sjøs” arrangerer alltid utstillerfest og her kåres beste stand.  En pris inne uten båt og inne med båt, samt beste bryggestand. Juryens begrunnelse i år, gikk mye på at utstillerne hadde tydelig kleskode, hyggelig betjening samt enkelte ”mini” bestikkelser.

Årets vinnere ble:
Uten båt inne – Sjøfartsdirektoratet
Med båt inne – Båt Berge
Beste bryggestand –Nautic Sailing.  

Neste hederstale gav Erik Allers, Styreformann i ”Dra til sjøs”, som har sine dype røtter i NB Marine, til Jan Anders Søyland. Den ”beskjedne” messegeneralen fikk i tillegg godord fra bransjeorganisasjonen Norboat, her representert av Erik Brauner.

Deretter var det klart for en ny oppmerksomhet. Gullmedalje  for lang og tro deltakelse. Utstillere som var tilstede på første ”Dra til Sjøs” messe som ble arrangert i 1995, og som også er med i år:

Bjordal og Madsen

Båt Berge

Motor Drange

Nb Marine

Pronav

Redningsselskapet 

Frydenbø sabb motor

Seilmaker Iversen 

Viknes 
 

Tilslutt fikk gjengen bak messen (Arenum) en gullmedalje, de som alltid får kjeft og lite ros.  Ivar Nygaard, tok beskjedent imot, siden kamera var på.., og i dag er kanskje medaljene spist opp?