Melibra ble døpt i snø og alkoholfri champagne!

Et forrykende snøvær satte inn akkurat idet ordføreren i Lindås kommune skulle døpe den nye Brann båten til Lindås og Meland kommune.

Brannbåten er spesialtilpasset til oppgavene og er bygget hos NB Marine på Askøy. Dette er den andre brannbåten de leverer. Hovedsakelig blir båten brukt til redningsoppdrag. Dagens kaptein, Nils Medaas, oppsummerer det slik; først livredding, så miljø, deretter det materielle.
 
Ordfører Astrid Aarhus Byrknes, synes det var en gledens dag at de to kommunene som samarbeider om brannvern fikk ny farkost. Navnet Melibra er et resultat av en navnekonkurranse som ble utlyst. Mange flotte forslag kom inn, men valget endte tilslutt på et sammensatt navn, av Meland, Lindås og Brann.
 
Den spesialbygde NB 27 Pro har ennå ikke vært ute på noe oppdrag. Først skal mannskapet læres opp. Beredskapsleder og varabrannsjef Medaas forteller at her er mye å sette seg inn i. Farten er hele 38 knop, og man skal være temmelig sikker på å navigere rundt i den farten. Begrensningene til kommunens ”krigere” er ofte dem selv,  og ikke fartøyet. Men når det gjelder liv er det viktig å kunne komme raskt frem, og vi er alltid to mann i båten.
 
Melibra ble selvsagt døpt i alkoholfri Champagne, da alkohol og båt ikke hører sammen, sa ordføreren i talen. Etter en fanfare fra Erik Allers,  og en takk for oppdraget fra salgssjef Kjetil Gulbrandsøy hos NB Marine, gjorde også Redningsselskapet stas på båten.  Høye vannstråler  rett opp i snøstormen, men totalt sett en flott seremoni på  ”Dra til sjøs” siste dag.