2013-04-11-7f2ad7a0885edb37a3ce4d18340658bb253c37a6 Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 2002, og har en lang og spennende historie som strekker seg fra 1800 tallet

Panorama overtar driften av Marstein Fyr!

Dette landemerket i vest er det første som møter dem som kommer sjøveien til Bergen fra Europa, og har en helt unik og spektakulær beliggenhet.

Fra 1. mai 2013 overtar Panorama konferansehotell driften av overnatting- og konferansefasilitetene på Marstein fyr. Fyret ligger i havgapet noen få km fra hotellet, der Korsfjorden møter havet.

I 2010 ble fyret overtatt av en stiftelse hvor bl.a. Stangeland-familien fra Austevoll og kommunene på begge sider av Korsfjorden var involvert. De tre hovedbygningene på øyen ble da totalrenovert og ominnredet til 11 overnattingsrom med totalt 22 sengeplasser, og et konferanse/festlokale. Tanken var at grupper som f.eks. bedrifter og organisasjoner skulle kunne holde arrangementer der ute, i tillegg til kulturarrangementer o.s.v. De første to årene ble driften besørget av Austevoll Båt og Cruise. Det var stor interesse for produktet, men en del utfordringer, bl.a. med ødelagt kai og mangel på personal, gjorde at ABC ikke ønsket å fortsette driften i 2013.

Panorama Konferansehotell melder i et nyhetsbrev at de ser på dette som en unik mulighet for dem og få til å leve enda mer opp til deres slagord «Velkommen til et møte med havet». De ser frem til å få ut potensialet i dette fantastiske og unike stedet. I disse dager pågår det et betydelig oppussingsarbeid der ute, bl.a. bygges det ny og bedre brygge for å trygge tilkomsten til øyen.

Les nyheten i sin helhet hos Panoramahotell.no