2013-04-11-fa4ab6fa0561d36c33611c1757a063664a5f7621 Arkivbilde fra 2012 messen i Ålesund, messen med de flotte rammene

Båt & Sjøliv i Ålesund!

Klare vårtegn i Ålesund når de på fredag, 12. april, åpner dørene til Nordvestlandets største messe for båter, motorer og maritimt utstyr.

Tenker du kanskje å kjøpe nytt, ja da har du hele tre dager til å snakke med fagfolket for å få den veiledningen man trenger.

Båtutstyrleverandørene frister med båtvask, polering og bunnsmørning. Hva skal vi velge i år? Billig, kvalitet eller ja takk begge deler. Finnes noe nytt til kokkelering ombord, eller ny fiskestang til å fange inn havets delikatesse. Fritidsklær, redningsutstyr, ja alt finner du på messen.

Nytt navigasjonsutstyr? Trenger vi ny VHF med AIS, Plotter, Ekkolodd, Autopilot? Nei, her blir vi ikke mett… Nye kart, ny oppløsning, synkronisering, nye antenner. Kamera i baugen og akter, fjernkontroller, apper for Ipad, IPhone og Android’- La oss være i nett og ikke minst på internett!! Lurer på hva bestemor ville sagt om bestefar trengte alt dette for å ferdes på sjøen. Hva med gode sjøkart?

Ny båt, gammal båt, minimalistisk båt, tradisjons båt, tre, plast, eller aluminium, hva velger vi? Heldigvis alt. Vi elsker nostalgi og vi elsker innovasjon og nyheter. Finnes det noe flottere enn en gammel restaurert 40 fots tre plattgatter, eller en 14 fots tre-robåt? Nei vil noen si, og ja vil noen andre si. Vi velger gjerne en nyprodusert retrobåt, en trawler, en pilothus eller en klassisk flybridgebåt. Plast eller aluminium, kommer litt an på hva båten skal brukes til, men mye tyder på at pris fremdeles har stor innvirkning på valget. 

Fremdeles er det mye å velge i på båtmarkedsplasser i Norge og utlandet. Dette gjør at man i dag får mye båt for pengene, nytt eller brukt, og finnes det fremdeles en bransje hvor man mener det er greit å prute, er det her. Marginene for Båtbransjen har vært små og de har holdt pusten i noen år, men nå peker kompasset forsiktig opp igjen.

Båt og Sjøliv ligger i sjelen på Vestlandet, vi har en fantastisk kystlinje, som er både dramatisk og vakker. Båten er nær og kjær, enten til fritid, transport eller ”matauk”. Kulturen langs kysten og i havner byr på festivaler og kulinariske opplevelser som man bare opplever i båt. Enten i egen båt eller i venners båt.

Vi håper 2013 blir båtåret for alle, med flotte opplevelser på sjøen som vi alle minnes å drømmer om. Uansett kom på båtmessen ”Båt og Sjøliv” å lev dine drømmer, samt gjør dine egne valg!