Huskeliste til vårpussen!

Vi har fått tips fra Marinesenteret i Bergen om de viktigste produktene til vårpussen.

Årets båtpuss har kommet litt senere i gang enn vanlig på grunn av en veldig kald vår. Men aktiviteten i butikkene har økt betydelig den siste måneden. 

Husk 1


Når presenningen fjernes etter en lang vinter, kan det se trøstesløst ut under og båten må vaskes og skures. Enkle midler som zalo er bra oppi båten, utvendig har vi funnet et produkt som vi syntes fungerte bra. Gelcoat Nano Extract Sealer 250 ml, tre i et produkt som holder til en 30 fots båt – den rengjør, polerer og forsegler gelcoatoverflater. Gir ekstremt høy glans og en hard overflate som er lett å holde ren. Å Nanobehandle en overflate er langt enklere og raskere enn alle andre former for overflatebehandling. Stoffet skal bare smøres lett på med en klut, og tørkes lett over med en tørr klut etterpå.

 

Husk 2

Maskerings tape for bunnsmøring  og selve bunnsmøring. Her finnes flere gode produkter på markedet, som Hempel og Seajet. Kjedene har også utviklet sine egne produkter som virker godt.

 

Husk 3

Når rengjøring og behandling er unnagjort er det tid for å sette på zinken. Her er det viktig å se at fjorårets sink har fungert som den skal. (Tært nesten helt bort) God sink er viktig.

 

Husk 4

Man bør kontrollere oljenivået på motor og gir, ble den ikke skiftet før lagring kan det  være lurt å gjøre det nå. Hvis oljen skiftes er det smart å skifte oljefilter samtidig. Det kan også være smart å kontrollere reimer, at de er hele og uskadet, er de slitte bør de skiftes. Kontroller at startbatteriet er toppladet og i god stand.

 

Tilslutt! Husk å sjekke at bunnplugger er i og så videre..