• Trim assist fra VP
  • Kontrollspakene til 2 x V8 430 hk Bensin
  • Musikk, lanterner og div styres fra rattet

Fairline F//33

Fairline vant prisen 2020 Motor Boat Awards i kategorien for «super båter», som er en nyopprette kategori

Fairline har planer med denne og tenker det skal bli en volumbåt for dem. Designet av den anerkjente Alberto Mancini, blir det nok noen priser i denne retning også. Fairline har som målsetning å produsere 3 i måneden

I sjøen viser nyheten til Fairline- F//Line 33 hvorfor den ble kåret av det engelske magasinet MBY til «Boat of the year 2020» i den nyopprettede kategorien Super Boats.

Sjøegenskaper er virkelig det første, foruten den utrolig lekre designen, man kan føle og oppleve ombord. Vi hadde flatt hav og svevde over sjøen i godt over 40 knop. Knapt merkbart at de gikk så fort. To bensin V-åttere under dekk gjør dette til den raskeste Fairline noensinne med 48 knop. Desibel støyen holdt seg godt under 80 på skalaen.

En MTB kom forbi og vi krysset lett bølgene i 38 knop, som er en fin krusing fart til båten. Knapt merkbart landet skroget mykt ned i sjøen, maken skal du lete lenge etter. Stabilitet og soliditet hånd i hånd. Å manøvrere båten går som en lek, svinger du krapt følger båten kontant med, uten å kaste hekken ut. Den ligger «klistret» i sjøen, på en så myk måte at den nesten tar pusten fra deg av begeistring.

Bak den lekre vindskjermen uten toppramme, sitter du skjermet med god sikt. All instrumentering lett synlig og tilgjengelig på en god måte for kapteinen. Trim og flaps styres av Volvo Pentas trim assist system, slik at du går mest drivstoffvennlig og behagelig til enhver tid. Stort sett er det navigering og fart det eneste kapteinen må konsentrere seg om, hvis du har satt automatikk knappen på.

Båten har 2 x V8-430 hk bensin og drev. Med bensintank på 680l har den en rekkevidde på 200 nautiske mil. Antar at dem som kjøper båten neppe kommer til å kjøre så lange strekk, for båten legger opp til å være en dagsturbåt, og da helst i solskinn. Båten blir i utgangspunktet kun levert med havnepresenning (kan leveres med kalesje).

Sist oppdatert: 17.08.2021