• Svever galant over sjøen...
  • Solseng
  • Solcelle på taket
  • Drive
  • Chill

Nimbus T11 Tender

“Simplicity” and “Easy living” er fanen den Svenske produsenten presenterte båten T11 under, da den ble lansert i 2019. Den litt over 12 meter lange T11 er den største i Tender serien og har det meste for en fin dag, helg eller uke på sjøen.

Båten er enorm, men med alle «sonene» føles den ikke så stor. Hvis vi starter med førerposisjonen, som er plassert i senter av båten har du tre seter i fartsretning bak styrekonsollen med vindskjerm.

På styrbord side kan fører sitte eller stå, begge deler er komfortabelt og du har god oversikt over alt. Med 2 x 300 hk Mercury påhengs på hekken sparker der godt i fra og båten har ingen merkbar planingsterskel. Du flyter bare med og på et to tre er du i 40 knop.

Båten har alt tenkelig navigasjon- og dokking utstyr, så med joysticken kan båten enkelt snus 360 grader, gå sidelengs, frem- og aktover. Du trenger ikke tenke på tilting av motor eller justering av flaps, alt er integrert og passes på av Mercury sitt styresystem.

Mercury sitt patenterte Joystick Piloting-system gir 360 graders retningskontroll. Skyhook Digital Anchoring System kan holde båten i en fast posisjon uavhengig av vind eller strøm. Active Trim er det eneste trimprogrammet som bruker GPS og hastighet. SmartCraft DTS (Digital Throttle & Shift) gir presise kjøreegenskaper og behagelig håndtering, med umiddelbar respons og total kontroll.

Nimbus er kjent for kvalitet, og det er helt tydelig at denne båten ikke gjør skam på det. Her er det meste tenkt på. Detaljer som solide syrefaste handtak for alle ombord finnes overalt i båten. Godt med drenering, lekkert skjult under kraftige rister. Solide fortøyningspullerter og godt med stuverom. Båten har mye standardutstyr, men solcelle på taket som denne utgaven er utrustet med er ikke standard.

T11 er registrert for 12 personer, og 10 kan sitte i fartsretning om ønskelig. Da vender du sittesetene som er akter i båten om på enkelt vis. Skal du underholde og servere mat, svinger du raskt om setene igjen og har en sittegruppe med bord. Tredje alternativ er en stor solseng.
Nimbus kaller det Chill, Lounge eller Drive modus

Solseng finner du også i baugen, hvor det er nedsenket sitteplass til to personer i solsengen. Her kan man også løfte opp en luke til doblekabinen i baugen. Slik at man får god lufting. El. ankevinsj i baug og bred baug, gjør det lett å komme i land.

Under dekk er det 2 dobbelkabiner, og seperat toalettrom med dusj. Mastekabin ligger i baug og gjestekabin midtskips.

Sist oppdatert: 14.04.2021