• Se bildeserie

RYCK 280

En ny allround båtserie fra det tyske verftet er lansert august 21 under modellnavnet RYCK, og det blir den 3. motorbåten som får «Made in Germany» stempelet fra produsenten.

Det nye merket er utviklet i Greifswald i samarbeid med yacht designer Bill Dixon, og myntet mot de mer sportslige skippere og mannskap. Båten som er 30 fot, en flerbruksbåt og godt egnet til helgeutflukter.

Det finnes flere konkurrenter i dette segmentet, og båten får ganske like linjer til flere Skandinaviske båter, som Axopar, Saxdor og Nimbus sin nyeste T serie.

Skroget er steppet (2step) og den reverserte baugen underbygger det moderne designet til RYCK 280.

Første modell ut er RYCK 280, som kombinerer god manøvrering med karakteristisk design og stil. Kjent trekk ved de nye linjene er at baugen gå motsatt retning, i henhold til de klassiske fritidsbåtene vi ser på dagens marked.

Ryck kan også utrustes på en rekke ulike måter, alt etter kundens behov og deres bruk av båten.

Ytelse og komfort er høydepunkter ved nyheten
Det er et 25 cm bredt walkaround dekk, med høye fribord og rekker som gjør det trygt og ferdes ombord. Trinnløs cockpit gir mye rom og bevegelsesfrihet. Standard L-formet sittegruppe, kan også bli utrustet med bord, frys og wetbar, inkludert grill og kokeplate.

Ryggen på sittegruppen kan legges ned og skape et solsengområde. I baug har man også solseng.

Velger du  T-Toppen får du ytterligere to markiser som  gjør at hele dekksområdene skyggelegges. Båten kan utrustes med fiskeholdere, og andre aktiviteter for sjøen. Store badeplattformer med badestige og dusj med varmt og kaldt vann.

Interiør; Under dekk kan man få en moderne utrustet kabin med en stor dobbeltseng, eller får et stort lager rom for stuving av vannsport utstyr. Et eget våtrom er standard. Store vinduer (takluker) gir naturlig lys inn i kabinen og frisk luft.

Førerposisjon og motor; Du står godt beskyttet bak vindskjermen og det er en ergonomisk førerposisjon. En Mercury Verado påhengsmotor gir den nødvendige fremdrifts farten, enten med 250, 300 eller 350 hestekrefter. Fartspotensiale med den største motoren er ca 45 knop.

Båten er oppkalt RYCK, som er navnet på elven som renner gjennom Greifswald. Elven kobler hoved produksjonsstedet til HanseYachts AG til Østersjøen, og her på skal båten ta sin første jomfrutur.

Sist oppdatert: 10.08.2021