Nå starter for alvor krabbesesongen og etter hvert er det hummerfiske som står for tur, da er det redskapene som gjelder.
Vi kom over markedets første elektriske krabbekoker som kan være en god investering i høst. Her er det bare å skru på bryteren og vente på at vannet koker. Krabbekokeren koker opp 10 liter vann på 25 minutter
Krabbekokeren kan reguleres og justeres mellom 500, 2000 og 2500W. På den måten kan du justere varmen og ha full kontroll på kokingen.
Det er praktisk LCD-display som til enhver tid viser temperaturen på vannet.
Enheten er i rustfritt stål og den er utstyrt med sikring mot tørrkoking.
Pannen er på 30 liter og har en innerbøtte som gjør det lett å ta opp krabben.
Prisen på krabbekokeren varierte hos de ulike tilbyderne, men billigste variant vi fant var til kr. 2790,-
Krabbe
Taskekrabben er den vanligste og samtidig største spiselige krabbearten som finnes naturlig i norske farvann. Krabben lever i et stort antall langs hele kysten og ute på havbunnen, fra strandsonen og helt ned til 400 meters dyp. Krabben lever blant annet av død fisk, skjell og muslinger i tillegg til rur på svabergene. Populært kan det være å lyse etter krabben, når den står igjen og spiser på rur, langs svabergene om natten

Det er utover høsten at krabbens kvalitet er på sitt beste. og er du en «krabbe elsker», vet du at krabber smaker aller best når de er helt ferske og selvfanget.
Koke krabbe er like lett som å koke poteter
Vannet skal fosskoke når du legger krabben i pannen. Du kan bruke sjøvann, eller ferskvann tilsatt salt. Etter et lite oppkok skal de trekke i 20-25 minutter, litt avhengig av størrelse. Når krabben tas opp av pannen er det lurt å la krabben ligge på ryggen å avkjøle seg. På den måten bevarer du mest mulig væske inne i skallet og får et saftig og godt krabbekjøtt.
Spis gjerne krabben når den er lunken – ummh!