TIPS OSS
  • NYHETER
  • BÅTNYHETER
  • BÅTGUIDE
  • NAVIGASJON
  • SJØVETT
  • BÅTUTSTYR
  • BÅTMESSER
HAVNERTOPP 10 HAVNER
  • Nyheter
  • Båter
  • Navigasjon
  • Sjøvett
  • Båtmesser
  • Havner
  • Topp 10 Havner

NYHETER

  • Forside
  • Navigasjon
  • Båtutstyr
  • Sjøvett
  • Båtmesser

HAVNER

  • Topp 10 Havner
  • Havner på Vestlandet
  • Havner i Rogaland

ANNET

  • Tips oss
  • Annonsere hos oss?

KONTAKT OSS

Mindeveien 16, 5073 Bergen

TELEFON

+48 402 46 012

E-POST

post@baatsans.no

Foto: Lise S Kalstad - Produsent

Enklere blir det ikke å koke krabber

08/31/2021
Lise Kalstad
Nyheter

Del:

Tweet
Nå starter for alvor krabbesesongen og etter hvert er det hummerfiske som står for tur, da er det redskapene som gjelder.

Vi kom over markedets første elektriske krabbekoker som kan være en god investering i høst. Her er det bare å skru på bryteren og vente på at vannet koker. Krabbekokeren koker opp 10 liter vann på 25 minutter

Krabbekokeren kan reguleres og justeres mellom 500, 2000 og 2500W. På den måten kan du justere varmen og ha full kontroll på kokingen.

Det er praktisk LCD-display som til enhver tid viser temperaturen på vannet.

 

Enheten er i rustfritt stål og den er utstyrt med sikring mot tørrkoking.
Pannen er på 30 liter og har en innerbøtte som gjør det lett å ta opp krabben.

Prisen på krabbekokeren varierte hos de ulike tilbyderne, men billigste variant vi fant var til kr. 2790,-

Krabbe
Taskekrabben er den vanligste og samtidig største spiselige krabbearten som finnes naturlig i norske farvann. Krabben lever i et stort antall langs hele kysten og ute på havbunnen, fra strandsonen og helt ned til 400 meters dyp. Krabben lever blant annet av død fisk, skjell og muslinger i tillegg til rur på svabergene. Populært kan det være å lyse etter krabben, når den står igjen og spiser på rur, langs svabergene om natten

Tips! Legg dem på ryggen for å bevare dem mest mulig saftig

Det er utover høsten at krabbens kvalitet er på sitt beste. og er du en «krabbe elsker», vet du at krabber smaker aller best når de er helt ferske og selvfanget.

Koke krabbe er like lett som å koke poteter
Vannet skal fosskoke når du legger krabben i pannen. Du kan bruke sjøvann, eller ferskvann tilsatt salt. Etter et lite oppkok skal de trekke i 20-25 minutter, litt avhengig av størrelse. Når krabben tas opp av pannen er det lurt å la krabben ligge på ryggen å avkjøle seg. På den måten bevarer du mest mulig væske inne i skallet og får et saftig og godt krabbekjøtt.

Spis gjerne krabben når den er lunken – ummh!

Relaterte saker

STARTSKUDDET GÅR I DOLVIKEN

2 timer siden
Nyheter
Et sikkert vårtegn er når Princess Yachts Norway sammen med Sandven AS, Knop Marine og Bilskadesenteret samles i Dolviken for å vise frem båter, biler og vannscootere. I Pinsessegården har…
Read More

Nordic Boats åpnet flott ny båtbutikk

1 dag siden
Nyheter
Familien Schøll satser videre og ekspandere på Sotra, denne gangen med flunkende ny og topp moderne båtbutikk. I de gamle lokalene til Europris ved Sartor senter på Straume, kunne Helge…
Read More

Gjennoppstår som Sensar Marine Norway

2 dager siden
Båtutstyr, Nyheter
Sensar Marine måtte i begynnelsen av mars erklære selskapet konkurs, men er raskt tilbake og arbeider med større investorer nå, og de er tilnærmet i vanlig drift Båtsans har spurt…
Read More

Nå starter BRIG opp igjen

6 dager siden
Nyheter
Ukrainske BRIG har kunngjort at de vil starte opp produksjonen igjen i april. – Som kjent har Kharkiv vært utsatt for voldsomme kamper, og det har naturlig nok vært usikkerhet…
Read More
Se flere nyheter
           

All informasjon som er publisert på dette nettstedet antas å være korrekt, men kan ikke garanteres.

NYTTIGE LINKER

  • Topp 10 Havner
  • Vestkystparken
  • Sjøfartsdir & Skipsregistrene
  • Blåskjellvarsel
  • Den Norsk Los
  • Båt app

KONTAKT OSS

Telefon

+47 402 46 012

E-post

post@baatsans.no

RSS

RSS-feed

FØLG OSS

Facebook

Annonser
Annonsere hos oss?

Utviklet av Mediehuset Bergen | Alle rettigheter © 2020