Fedje

Fedje – «Landsbyen i havet», er en liten øykommune på ytterste vestkyst av Vestlandet.
Her kan du legge til i gjestehavnen som ligger nord på øyen, Ved Fabrik nr.8. Sentralt på Fedje ligger den gamle sardinfabrikken, med tønnevis historie og tradisjon.

Fabrikk nr. 8 har vært under ombygging til ferieboliger. Den stod ferdig våren 2016. Her finner du også en restaurant med mye godt på menyen. Bjellands café har åpent: Fredag 1800-2300 eller lengre om det er gjester Lørdag 1200-2300 eller lengre om det er gjester Søndag 1200-1700 For mat utenom åpningstider

Fra Fabrikk nr. 8 går det kabelferge som du kan ta over til selve landsbyen. Her er Fedje landhandel, og micro øl bryggeriet Northern & Co. Hvalkjøtt kan kjøpes og den nye Landsbykafeen servere deilig mat.

Fedje kan være Norge på sitt mest ekstreme. Det er siste utpost før havet i vest. En isolert øy i vill og rå sjø. Samtidig er det en idyll med lune viker og horisont, når vind og hav hviler. Fedje er også Norge på sitt mest personlige. Et åpent og levende lokalsamfunn med dype røtter. Her kjenner alle hverandre. Fedje er stedet hvor også besøkende er hjemme.

Folk bor tett i tett rundt havnen i nord, men totalt bor det kun 600 mennesker på øya. Fedje har en utstrekning på 7,4 km2. I tillegg kommer over hundre små øyer og skjær.

Kart