Kaupanger Gjestehavn

Kaupanger er er tettstad i Sogndal Kommune i Sogn og Fjordane fylke med ca 2000 inbyggere.

Kaupanger har mye å by på av severdigheter både sommer og vinter. Båtentusiaster som bruker båten hele året kan absolutt tilbringe vinterferie eller påskeferie her. Veien er kort til flotte skianlegg.

Kommer du sommersdagen har de bygd et flott stupetårn, her finnes ballbinge og basket. For de mer kulturelle er det verdens vakreste ferjetur inn Nærøyfjorden, som er satt på UNESCO sin verdensarvliste, som kan friste. Mange velger å gå inn med egen båt. Men arrangerte turer inn Nærøyfjorden fra Kaupanger, finnes for dem som ønsker det.

Sognefjorden byr også på spennende nasjonale kulturskatter som Kaupanger Stavkirke, den største stavkriken og var trolig bygd på slutten av 1100-talet.

Rett ved fergekaien, like ved havnen finnes neste attraksjon. Sogn Fjordmuseum har er en egen avdeling av De Heibergske Samlinger. Her har museet samlet alle de delene av samlingene, som har direkte tilknyting til fjorden og livet ved fjorden.

Naturen er storslått og planlegges sommerferien i disse dager, kan vi anbefale en naturopplevelse for livet.

Havnevakt tar imot betaling og gir tilgangskode til snitæranlegget, om kveldstid er det selvbetjening, da sender man en SMS med båtens navn samt kvitteringsnummer på mobil. Prisen pr døgn pr båt er kr 50 + evt. kr 50 for strøm og dusj, vask og tørk.

Kart