Norheimsund Gjestehamn

Norheimsund ligger 1 time fra Bergen med bil, i vakre Hardangerfjorden. Norheimsund har mye kystaktivitet med Hardanger sjøfarts senter som ivaretar gamle trebåttradisjoner. Et spennende besøk om du besøker Norheimsund havn.

Selve havnen er lun  og har flotte fasiliteter. Man har alle butikker man trenger i umiddelbar nærhet.

Ellers er Steinsdalfossen en attraksjon, som mange besøker. Fossen er Norges mest besøkte foss og er spesiell fordi du kan gå på baksiden av den uten å bli våt. Når du står under med vannet buldrende over hodet får du virkelig nærkontakt med naturkreftene. Du kan gå fra havnen til Fossen, og ta eventuelt runden rundt vannet.
Fartøyvernsenteret er også en viktig særverdighet, de fleste går innom.

Hardanger Fartøyvernsenter, et museum med maritim kultur i fokus. Det anbefales et besøk om man har interesse for norsk skipsbygger tradisjon. Det er full drift i verkstedene, det smies, klinkes og bygges tradisjonelle trebåter. På området er det både aktivitetsløype og utstillinger. Her kan du lage ditt eget tau eller t.o.m. spikke din egen lille trebåt.

En spesielt attraktiv sjøfront har Norheimsund fått og en helt ny strand og promenade. Den nye stranden er mye brukt av barnefamilier, og der kan de oppholde seg bortimot hele dagen.

Gjestehavnen er også populær om vinteren. Da det er kort vei opp til Kvamskogen som er et yndet ski og turutfartsområde både for Kvamminger og Bergensere.

Mange bruker havnen også i påsken kombinert med ski på Kvamskogen.

Norheimsund byr på vakre naturopplevelser med Steisdalsfossen en liten spasertur/sykkeltur unna.

  • Populær samlingsplass, med liten kiosk
  • Båter i alle varianter
  • Gjestehavnen som har det meste å by på

Kart