Røvær Gjestebrygge

RØVÆR
Er en øygruppe vest av Haugesund, med en spesiell historie, mye dugnadsånd og en liten, men livskraftig befolkning.

Det er funnet rester av boplasser fra Vikingtiden på Røvær, og man vet at under sildafisket på begynnelsen av 1800-tallet, kunne det være stasjonert så mange som 20 000 fiskere på Røvær. De har satt sine spor, alle sammen.

Innseilingen er litt trang, men godt merket, og en kan komme inn fra flere sider. Seilbåter med høyde over 16 meter må planlegge hvor de skal ligge før de seiler inn, siden en bro deler øya mellom landhandelen og kulturhotellet. Dybdene ligger stort sett på 4-5 meter helt innerst, så det er ikke mange steder det bør by på problem om man følger kart og merker.

Om sommeren har Røvær Sjøhus åpen sommerkafè og da serveres de berømte Røværkomlene. Her er det også mulig å overnatte til en rimelig penge i skolenes ferier og helger. Fra 2008 er Røvær Sjøhus medlem av Hostelling International og fungerer som vandrerhjem i skolenes sommerferie.

Røvær kulturhotell åpnet sommeren 2005. Hotellet er i drift hele året og tilbyr velværehelger for jenter, par og grupper, julebord, konserter, foredrag m.m.

Røvær får mange gjester vår og sommer, både de som kommer med rutebåten og folk som reiser på egen kjøl. Seilere fra mange land har Røvær som stoppested på ruta, noen kommer igjen hvert eneste år.

Ved Røvær Kulturhotell som også fungerer som et servicesenter for båtturister og tilbyr vaskemaskin, tørketrommel, vann, strøm, dusj og toaletter.

  • Sjøhuset
  • Nær Butikken

Kart