Seljevågen Gjestehavn

Til sesongen 2020 ble det lagt ny betongflytebrygge på ca 105 meter, og nå er gjestebryggen til glede for fritidsbåtene som kommer på besøk fremover.

Selje ligger på sørsiden av Stadhalvøyen, og Selje er kjent for sin idylliske og ekstreme natur. For mange er dette et naturlig «siste» stopp før man runder Stad, eller første om man kommer nord i fra.

I høysesongen kan det bli litt få plasser ca, 20 -30, alt etter størrelsen på båtene, men de håper på å kunne utvide med tiden.

Her er det store kontraster fra vindstille til vill orkan på vinterstid. Om sommeren derimot kan man oppleve den nydelige Seljesanden som ligger en kort spasertur fra gjestehavnen. Det finnes mulighet for å låne SUP-brett, el-sykkel, sykkelvogn, sykkel etc.

Selje har i tillegg et stort historisk mangfold, fra både nær og fjern fortid, og mange attraksjoner ligger i nærheten av vakre Selje.

Fra gjestehavnen kan turer til Selja Kloster, Vestkapp, Hoddevik, klyngetunet på Fure, Ervik og gåturer til vegløse steder som Årdal og Ytre Fure arrangeres.

Selje er også en del av Kystpilgrimsleden, som er sjøveien til Nidaros. Det er etablert fire regionale pilegrimssentre og et av dem ligger på Selje. Her finner du pilegrimsstue ved kommunehuset, hvor du kan få stempel i pilegrimspasset.

Et av få gjenværende fritidsbåtbyggere har også sitt båtverft et trossekast fra gjestehavnen. Saga Boats AS har fremdeles all sin båtproduksjon på Selje, og er med dette en av de ledende produsenter av fritidsbåter i Norge.

Saga Boats AS er en familieeid bedrift som har vært i samme families eie helt siden de ble etablert i 1960.

Trivelig havnemiljø lunt plassert midt i kommunesenteret Selje. Nærmeste nabo er den vakre sagnomsuste øya Selja med Seljekloster. Gåavstand til golfbane, butikk, hurtigbåt og badestrand. Gode fiskeforhold.

Aktiviteter som vindsurfing er også populært her.

Det var her det eventyrlege sildefisket gikk for seg i femtiårene.

  • Nye flytebrygger
  • Magisk utsikt fra Seljestranden
  • Drivstoff tanker
  • Statuen av Sankt Sunniva skuer utover mot havet

Kart